Kisa förlorade igen: "Det känns inte bra"

Skulle Kisa BK få ett efterlängtat trendbrott borta mot Lindö? Svar: Nej. Det blev återigen en tung förlust (2–1) och därmed står KBK kvar på tre poäng efter sju spelade omgångar. "Det är jobbigt att vi förlorar", säger tränaren Alberis da Silva.

Än så länge har det varit en tuff vårsäsong för Kisa BK, som tränas av Alberis da Silva.

Fotboll2023-05-20 15:15

Kisa BK var i behov av poäng. Men, nä. Det blev inga mot Norrköpingslaget Lindö. Istället en ny tung förlust.

– Det känns inte bra. Lindö är ett lag som vi ska vinna emot, då de också är med i botten av serien, säger KBK-tränaren med en suck.

Alberis da Silva var inte nöjd med första halvtimmen, då inte mycket fungerade.

– Vi hade dålig rörelse och saknade aggressivitet. Och det hade vi snackat om en del i veckan att vi måste höja. Nej. Vi kom inte igång och hade svårt att skapa chanser. Sen tycker jag det blev bättre sista kvarten och även i andra halvlek.

Det är tydligt att Kisa saknar teknikern Maurizio Fagotti. Han tillför en dimension som just nu laget saknar i offensiven.

– Han har en liten skada på korsbandet, men jag hoppas att han snart är tillbaka. Kanske redan till nästa match, vi får se. Tyvärr får vi inte riktigt någon kontinuitet, då även Hampus Härnström är skadad och Kevin Dahl tvingades utgå med knäsmärtor.

Hemmalaget Lindö fick en perfekt start på matchen då Alexander Massi tidigt satte 1–0. Tidigt i den andra halvleken kom också 2–0 genom skyttekungen Marcus Johansson.

I KBK tändes hoppet när Munir Omar Farazj reducerade till 2–1 på straff knappt 20 minuter före slutet, men några fler mål blev det inte. Noterbart är att det sena nyförvärvet Daud Dirie var med från start och gjorde det bra.

Här är våra betyg:

3 stjärnor: Hannes Blomberg

Kisa hade poängvittring och skapade ett par halvchanser på övertid. Men sett över 90 minuter var det ändå rättvist att Lindö vann. De skapade flest målchanser och KBK:s unga backlinje hade en hel del att göra. Hannes Blomberg gjorde en bra match i mittförsvaret och tog ett stort ansvar, inte minst i den andra halvleken när viktige Kevin Dahl var skadad.

2 stjärnor: Daud Dirie

Det namnkunniga nyförvärvet, som bland annat har tillhört ÅFF:s organisation, klev rakt in i startelvan och visade direkt att han kommer bli en stor tillgång framöver. Lugn och trygg med bollen på det centrala mittfältet.

1 stjärna: Osama Omar Farazj

Kisas vänsterback får den sista stjärnan – för sina utmärkta brytningar i den andra halvleken. Annars kunde matchen mycket väl ha varit punkterad med 20-30 minuter kvar.