Sent segermål fällde Djursdala – fjärde raka förlusten

Nej, det vill sig inte för Djursdala SK. Borta mot IF Stjärnan var laget på väg mot en efterlängtad trepoängare. Men en sen vändning resultaterade i att DSK åkte från Påskallavik med noll poäng. "Vi måste bli tråkigare och smartare", säger David Henriksson, tränare i DSK, efter förlusten (4–3).

Djursdala förlorade borta mot Stjärnan, efter ett sent segermål.

Djursdala förlorade borta mot Stjärnan, efter ett sent segermål.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-06-24 21:40

Djursdala SK hade tre raka förluster och fyra matcher utan seger inför bortamatchen mot Stjärnan. På måndagskvällen kom ytterligare en förlust.

Det var däremot DSK som inledde målskyttet genom Ludvig Lundqvist i första halvleken. Stjärnan kvitterade strax därefter och ställningen i paus var 1–1.

De rödblå verkade taggade efter pausvilan för i matchminut 49 fick Simon Henriksson in 2–1 innan Jihad Assaf utökade ledningen två minuter senare.

3–1 måste känts lovande i det läget för ett poängtörstande Djursdala. Men dessvärre skulle det bli en betydligt tråkigare kväll. För när matchen var slutspelad hade Stjärnan vänt på tillställningen. Det matchavgörande målet kom i 88:e minuten.

– Det är givetvis tungt. Vi kommer ut jättebra och ligger rätt i våra positioner. Jag tycker vi är det bättre laget, även om Stjärnan är tunga. De gjorde åtta mål mot Tuna, så de är giftiga. Men jag tycker som sagt vi är bättre. En 3–1-ledning får vi inte tappa på det här sättet. Vi måste kunna stänga matchen.

Sätter det sig mentalt när de gör 3–2 strax efter ni gjort 3–1?

– Ja, det blir ju så. Vi är inne i en tuff period. Samtidigt är det en styrka att vi kan gå upp till 3–1, men att sen släppa in tre efter det funkar inte. Vi måste bli tråkigare och smartare i vårt spel.

Henriksson lyfter ingen enskild efteråt.

– Hela laget får plus, även om alla kan bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!