Tränaren efter viktiga segern: "De spelade bara långt"

Det blev viss dramatik. Men Rimforsa IF kunde till slut räkna hem tre ganska så klara poäng. "Jag tycker vi hade full kontroll", säger tränaren Mats Andersson efter 3–1 på hemmaplan mot Boxholm.

Tummen upp från David Cederholm. Han blev matchhjälte för Rimforsa mot Boxholm, med två mål.

Tummen upp från David Cederholm. Han blev matchhjälte för Rimforsa mot Boxholm, med två mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-22 21:53

Det började annars på sämsta tänkbara sätt för Rimforsa i måndagens match mot Boxholm. Efter en kvart hade gästerna tagit ledningen, på straff.

Med cirka tio minuter kvar av den första halvleken blåste domaren straff åt andra hållet. David Cederholm gjorde inga misstag och satte den viktiga kvitteringen. 

– Vi var det bollförande laget och löste det oftast väldigt bra. Vi har några bolltapp som ger Boxholm omställningar men dessa löser våran backlinje på ett bra sätt. Boxholm stod väldigt lågt och gjorde det svårt för oss sista tredjedelen. Överlag en ganska chansfattig första halvlek men vi var klart bättre tycker jag, menar Mats Andersson, tränare i hemmalaget.

Han berättar om känslan i pausvilan:

– Känslan var att bara vi blev lite noggrannare och tydliga i vårat spel så skulle vi fixa tre poäng. Boxholm spelade bara långt och skapade inte många chanser.

RIF fortsatte att styra spelet och skulle också få utdelning. Daniel Rambin blev 2–1-skytt i mitten på den andra halvleken. Gästerna vaskade fram någon chans, men fick i den 83:e minuten se Cederholm sätta punkt för tillställningen med sitt andra och Rimforsas tredje mål.

Var det oroligt innan ni gör 3–1-målet?

– Nej, jag tycker vi hade full kontroll på matchen och spelade av den på ett bra sätt, säger Andersson.

Bäst för dagen i RIF var tvåmålsskytten David Cederholm.

– Han var pigg matchen igenom, berömmer tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!