Tränaren får lämna ÅFF: "Tycker att vi gjort det bra"

Nu bekräftas att det inte blir någon fortsättning i Åtvidabergs FF för tränaren Jesper Ny.

Kontraktet med Jesper Ny förlängs inte.

Kontraktet med Jesper Ny förlängs inte.

Foto: Peter Calén

Fotboll2021-11-24 15:43

– Jag är nöjd och glad över att ha fått vara huvudtränare i Åtvidaberg där det finns flera kopplingar till min familj. Det har varit häftigt och speciellt. På samma sätt är jag nöjd med vad laget har presterat under de här åren, säger han.

När fick du beskedet att ni går skilda vägar?

– Under tisdagen.

Reaktionen?

– Det går alltid att diskutera hur man definierar kontinuitet, men jag tror ju att det är en framgångsfaktor och det var ett tag sen som ÅFF hade kontinuitet.

Du var själv inställd på att fortsätta?

– Ärligt talat har jag inte tänkt i de banorna. Mitt enda fokus har varit att se till och jobba för att klubben ska klara sig kvar i ettan och det gjorde vi. Ska jag summera så tycker jag att vi har gjort det bra, säger Jesper Ny.

Säkrat kontrakt i ettanfotbollen efter slutomgången i lördags – och 0–1-förlusten mot Torn på Kopparvallen blev alltså inte helt oväntat hans sista insats som ÅFF-tränare. När kontraktet går ut kommer det inte att förlängas.

Det bekräftas även på klubbens hemsida.

"Åtvidabergs FF vill tacka Jesper för tre fantastiska år", skriver klubben i ett uttalande på sin webbplats.

Tränaren säger själv:

– 2020 tog vi oss upp till ettan trots att vi truppmässigt inte var där. 2021 klarade vi nytt kontrakt och det är jag jäkligt nöjd med.

Tränar du något lag 2022?

– När det här har landat in så är det väl inte alls omöjligt. 

Vem som tar över är oklart. Enligt Sportens uppgifter är förhoppningen att förlänga med målvaktsikonen Henrik "Fimpen" Gustavsson som assisterande tränare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!