Lämnar HFK efter två säsonger: "Fokusera på annat"

Det blev två säsonger i Hultsfreds FK för tränaren Mattias Engqvist. Laget klarade sig kvar i division 3 i år – men får klara sig utan Engqvist nästa säsong. "Jag har bestämt mig för att lämna", säger han.

Hultsfreds FK får leta efter en ny tränare.

Hultsfreds FK får leta efter en ny tränare.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-10-16 14:04

Hultsfreds FK stod för en fin säsong i damernas division 3 och lyckades hålla sig kvar, trots de tuffa förutsättningar i och med serieomläggningen.

Mattias Engqvist tog över som tränare inför säsongen 2021, då det gick betydligt tyngre för laget. 2022 blev det istället en kamp om topplaceringarna.

– Det känns som att vi gjorde väldigt bra ifrån oss i år och därför känns det också naturligt att lämna, förklarar Engqvist, som inte heller kommer att träna något annat lag.

– Nej, jag tar en paus och sen får vi se vad som händer i framtiden. Jag vill fokusera på lite annat nu.

Någon efterträdare till honom är inte klar, i nuläget.

– Jag är fortfarande med och inventerar spelartruppen och så, innan jag släpper det helt.

Hur ser det ut med truppen till nästa år?

– Vi har precis börjat med det arbetet, men magkänslan säger att de flesta stannar kvar. Det är fortfarande ett ungt lag, men hänger de i så som de gjort i år så kan det bli bra. Förmodligen kommer det bli en tuffare serie nästa år, eftersom många lag från division två har åkt ner.

Vad bär du med dig från dina två säsonger som tränare?

– Gemenskapen, framför allt. Den fick vi verkligen ihop på ett bra sätt i år och det blev en bra trupp som hade roligt med varandra. Sen gick det bättre resultatmässigt också, vilket alltid gör saker enklare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!