Klubben vill att han stannar: "Inget beslut är taget"

Fortsättning eller inte? Kommer tränartrojkan i Djursdala vara kvar till nästkommande säsong? Detta är ännu inte klart, men föreningen för samtal om en förlängning med David Henriksson. "De ser gärna att jag fortsätter", berättar han.

Djursdala SK slutade sjua säsongen 2023. Nu pågår arbetet med att tillsätta tränare till 2024.

Djursdala SK slutade sjua säsongen 2023. Nu pågår arbetet med att tillsätta tränare till 2024.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-11-07 16:22

2023 blev något av en mellansäsong för Djursdala SK. När säsongen summerades hamnade laget på en sjundeplats i division 5 med 23 inspelade poäng på 20 matcher. Detta, till sist, med klar marginal till både botten och toppen. David Henriksson, som gjorde sin andra säsong som tränare för DSK, har blandade känslor kring prestationen som han och laget stod för under det gångna året. 

– Jag är både nöjd och besviken. Vi hade kunnat vinna lite mer matcher, men samtidigt är division 5 tuffare än vad många tror. Det hade såklart kunnat blivit bättre och det tar jag ansvar för, det går inte att lasta spelarna. 

Vad hade du kunnat göra bättre?

– Varit tydligare med hur vi skulle spela ibland. "Femman" är som sagt tuff och det går inte bara att ställa ut skorna utan en plan. 

Samtidigt är den unge tränaren nöjd med spelargruppen och dess engagemang. Träningsnärvaron är alltid en faktor att ta in i beaktning för lag som huserar i de lägre divsionerna. Ur det perspektivet har Djursdala haft det gott ställt under den föregående säsongen. 

– Jag är jättestolt över hur många som ställt upp under hela säsongen. Under min första säsong som tränare var vi runt sju stycken en dålig träning. Den här säsongen har vi varit minst 15 man varje träning och flera spelare åker en hel del mil bara för att träna. Väljer man att göra det måste det vara ett tecken på att man trivs, konstaterar Henriksson. 

Tillsammans med Björn Stridh och Michael "Mulla" Milton har han haft delat ansvar över laget den gångna säsongen. Frågan är om det blir en fortsättning för Henriksson och hans medtränare i rödblått.

 Hur går diskussionerna med föreningen om en eventuell förlängning? 

– Det förs samtal och Djursdala har sagt att de gärna ser att jag fortsätter. Om jag ska köra vidare vill jag fortsätta samarbeta med Björn och "Mulla", det är två bra killar som verkligen hjälper mig. 

Om det skulle bli en fortsättning som tränare i DSK, vad har du för förväntningar framåt?

– Att vi ska kunna fortsätta på den inslagna vägen. Jag tycker att vi stundtals spelade fin fotboll under säsongen och har något att bygga vidare på med en bra, träningsvillig grupp, säger David Henriksson. 

David Henriksson samtalar med DSK om en förlängning.
David Henriksson samtalar med DSK om en förlängning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!