Tränaren stannar – i två år till: "Behövde få ledigt"

Försäsongen står för dörren. Då kan Rimforsa IF pusta ut. Tränarfrågan för herrlaget är löst. Mats Andersson fortsätter i den rollen. "Vi vill fortsätta bygga på det vi påbörjade förra säsongen", berättar han.

Mats Andersson blir kvar som huvudtränare för herrarna i Rimforsa IF.

Mats Andersson blir kvar som huvudtränare för herrarna i Rimforsa IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-11-01 13:03

Trea i "Östgötafyran". Det var en bra placering för Rimforsa IF, trots att man missade kval. Efter en stark säsong ville huvudtränaren Mats Andersson ta sig en funderare på om en fortsättning var aktuell eller inte.

Nu har han bestämt sig.

– Jag kör på. Jag är klar för två år till, säger han när Sporten når honom på tisdagen.

Hur har dina tankar gått?

– Det är alltid bra att ta tid och fundera. Jag kände väl egentligen bara att det viktiga var att motivationen var på topp, för att kunna bedriva bra träningar. Jag behövde få lite ledigt och landa, vilket alltid är bra.

2022 var hans första år som huvudtränare för herrlaget. Rimforsa var länge med i toppen och utmanade om topp två-placeringarna, men tappade mot slutet.

– Det krävs nog mer tid än man tror att spela ihop ett lag, även om många i laget spelat tillsammans tidigare. Det var ett nytt sätt att tänka och vi tryckte på vissa nya saker. Sen åkte vi tyvärr på mycket skador på tongivande spelare, som var borta samtidigt. Där förlorade vi några matcher som till slut blev avgörande. Nu får vi försöka klura ut hur vi ska förhindra det till nästa säsong.

Mats Andersson berättar även att hela ledarstaben kring RIF:s herrlag kommer att fortsätta. Han har dessutom fått positiva signaler från stora delar av spelartruppen. Däremot finns det fortsatt några frågetecken kring nyckelspelarna David Cederholm, Daniel Rambin och David Lund.

Hur blir det med Cederholm?

– Det vet vi inte än. Han har själv uttryckt en önskan om att spela högre upp, vilket är helt rimligt med tanke på hans kvalitet och ålder. Det gäller bara att hitta en passande klubb. Men det kommer nog dröja innan vi får svar.

Daniel Rambin?

– Jag käkade frukost med honom senast i morse (tisdag). Det är lite samma visa där, att han avvaktar och ser vad som dyker upp. Anledningen till att han kom till RIF var för att han ville trappa ner och hitta glädjen igen. Det säger han att han har gjort. Sen får vi se vad det landar i.

David Lund?

– Jag har träffat honom och pratat. Han säger att han inte funderar på något annat än en fortsättning i Rimforsa. Vi får avvakta och se vad som händer även där.

En sak som däremot är säker är att tränarfrågan nu är löst, i två år framåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!