Tränaren: "Hårt slag att förlora Isak"

En kvart tog det. Sedan tvingades en skadad Alexander Isak bryta CL-matchen mot förra klubben Dortmund. –Det är ett hårt slag för oss, säger Newcastles tränare Eddie Howe.

Alexander Isak väntas bli borta ett tag. Arkivbild.

Alexander Isak väntas bli borta ett tag. Arkivbild.

Foto: Jon Super/AP/TT

Fotboll2023-10-26 07:16

Alexander Isak var åter i startelvan efter att ha missat den svenska landslagssamlingen med skadekänning och därefter endast hoppat in mot slutet i helgens ligamöte med Crystal Palace (4–0).

Men startcomebacken i Champions League-mötet med Dortmund varade inte särskilt länge. Efter endast 15 minuters spel tvingades svensken kliva av skadad.

– Det är ett hårt slag för oss att tappa Isak. Det är ytterligare något som gick emot oss i kväll för vi tappade Jacob (Murphy) också, säger Newcastletränaren Eddie Howe enligt Sky Sports.

Inte nog med det. Newcastle förlorade matchen med 0–1 och Grupp F, även kallad "Dödens grupp" med lag som Milan och Paris Saint-Germain, är nu vidöppen.

Enligt Howe rör det sig i Isaks fall om ett återkommande skadeproblem.

– Det ser ut som att Alexander har slagit upp sin tidigare ljumskskada. Det är ingenting allvarligt men det är illa nog för att hålla honom borta och det är ett hårt slag för en spelare av hans kvalitet.

För Newcastle väntar närmast ligamatch borta mot Wolverhampton på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!