Tränaren hyllade Fesshaie: "Sett väldigt vass ut"

Alexander Fesshaie blev AIK:s store hjälte i derbyt mot Hammarby. Sedan hyllades 19-åringen av Andreas Brännström. –Troligtvis har han en jäkligt bra karriär framför sig, säger tränaren efter 2–0 på Friends arena.

AIK:s Alexander Fesshaie.

AIK:s Alexander Fesshaie.

Foto: Fredrik Persson/TT

Fotboll2023-04-16 17:14

Trots AIK:s tuffa start på säsongen med två raka förluster – något som senast skedde för 44 år sedan – har det varit en spelare som visat kvalitet, enligt tränaren Andreas Brännström.

Alexander Fesshaie.

Just av den anledningen fick han chansen från start, för tredje matchen i rad, i hemmaderbyt mot Hammarby.

– Förra veckan var han var en av få spelare som gjorde precis det han skulle, sedan om laget var dåligt så syns inte det. I hans fall var det bara att fortsätta. Han har egentligen flera bra veckor bakom sig och sett väldigt vass ut, säger han.

Dubbla mål för Fesshaie

Resultatet?

1–0 i 41:a minuten: Fesshaie.

2–0 i 53:e: Fesshaie.

Anfallaren blev AIK:s store matchhjälte – och hyllades därefter.

– Troligtvis har han en jäkligt bra karriär framför sig, säger Brännström.

– Har har ett brett register för att vara en så ung spelare, han skulle kunna spela tia eller på en kant och fixa det. Han är snabb, en smart kille och skulle kunna ta olika roller. Han gjorde ett jättejobb i dag. Det var tursamt att vi fick bollen till 2–0 men han har gjort det där gång på gång.

Hammarbys Nathaniel Adjei lyfte bollen mot Edvin Kurtulus för lågt, för kort – vilket gjorde att Fesshaie enkelt kunde bryta.

Sedan gick det undan.

Han plockade ner bollen med ryggen mot Hammarbys mål, efter vändningen fintade han bort Kurtulus och tryckte in bollen vid målvakten Oliver Dovins första stolpe.

– Jag väntade för jag visste att om jag sköt för snabbt så skulle målvakten vara med på det. När jag drog honom var målvakten nere, säger Fesshaie.

– Att vi har vunnit hemma, ett derby och att man har fått göra mål, hjälpa laget – det gör allt ännu bättre.

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse, att göra mål framför norra stå.

"Saker har hänt"

Under försäsongen tänkte Fesshaie att han kanske skulle kunna få speltid efter sommaren, i och med att han varit skadad.

Men redan under inledningen har han fått stort förtroende.

Lite turligt, enligt honom själv.

– Saker har hänt, andra spelare har skadat sig och det är bara att ta plats och försöka hjälpa laget så mycket som möjligt.

Alexander Fesshaie hoppas givetvis på att han får ha kvar sin plats i startelvan, men säger att han är beredd på en eventuell bänkplats när stjärnan John Guidetti är tillbaka från skada.

– Om jag är på bänk eller från start spelar ingen roll, så länge jag får hjälpa laget, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!