VIF briljerade i vårsolen och tog tredje raka

Jönköping Södra borta på Stadsparksvallen lät som en tuff uppgift på förhand. Då klev Vimmerby IF fram och levererade på topp. "Alla lagdelar fungerade perfekt och spelarna sprang och kämpade för varandra", sa VIF-tränaren Pierre Brorsson när han njöt av vårvädret och segern med 4–0.

Nathalie Johansson gjorde två mål och spelade fram Frida Pöder till ett när VIF besegrade Jönköping Södra borta med 4-0.

Fotboll2024-04-28 15:14

Vimmerbylaget fick en riktig pangstart. Efter tre minuter spelade Sarah Falkevall fram Nathalie Johansson som hittade rätt direkt. "Natta" höll sig även framme vid 2–0 efter 30 minuter. Då snappade hon upp en misslyckad utspark av målvakten och gjorde 2–0.

Kort därpå var även 3–0 ett faktum. Stina Kägo Bragsjö slog en frispark som Frida Pöder nickade ned till Julia Rosin som gjorde målet.

– Jag tycker att vi var väldigt bra och bestämda i vårt spel. Inställningen fanns där från första stund.

Kvarten in på andra halvlek agerade Nathalie Johansson framspelare till radarpartnern Frida Pöder. Hon kom fri och skickade upp bollen i det vänstra krysset till 4–0.

– J Södra kom ut och försökte sätta press på oss i andra, men vi hanterade det väldigt bra. Vi vann mycket kamper på mitten och höll oss lugna och spelade vårdat, sa Brorsson som lyfte fram hela laget för insatsen.

undefined
Pierre Brorsson, Vimmerby IF Dam

Segern innebar att VIF toppar serien med full pott efter tre omgångar före Mariebo på marginellt bättre målskillnad.

– Vi har fått en väldigt bra start. Jag var lite nervös för den här matchen, men tjejerna visade att jag oroat mig i onödan.

Redan på onsdag väntar en ny match för VIF. De ställs då mot IFK Wreta Kloster/BK Ljungsbro på hemmaplan.