Tränaren kunde pusta ut: "Kändes som det skulle gå åt skogen"

Ett Djursdala SK i stort behov av en seger fick med sig tre poäng hem från mötet med IF Ariel. Detta efter att laget vänt på steken i andra halvlek. "Så himla skönt att vi vinner", säger DSK-tränaren David Henriksson.

Isack Thuresson var en av målskyttarna och en av lagets bästa när Djursdala SK besegrade IF Ariel.

Fotboll2024-09-07 19:54

Ariel var de som inledde målskyttet. Precis i slutet av första halvleken kom ledningsmålet genom förre Vimmerby IBK-spelaren Emil Johansson, och Djursdala-spelarna kan inte ha varit nöjda när det klev in för halvtidsvila.

Desto nöjdare var de nog efter 90 spelade minuter. För DSK gjorde tre obesvarade mål i andra halvlek och segrade med tre mål mot ett.

Målskyttarna var i tur och ordning nyförvärvet Oliver Schott, Isack Thuresson och Ludvig Lundqvist.

Schotts mål kom i samband med en hörna efter dryga timmens spel, Thuresson borrade in ett skott från vänsterkanten i bortre och Ludvig Lundqvist fick på ett kanonskott, serverad av Simon Henriksson snett inåt bakåt, efter att fint anfall.

Såhär säger DSK-tränaren David Henriksson efter triumfen:

– Jag mådde inte bra efter första halvleken. Så som säsongen har varit kändes det som att det skulle gå åt skogen igen. Men sen vinner vi ändå fullt rättvist. Jag är väldigt lättad och nöjd, och det är så himla skönt att vi vinner. Första halvlek var sådär men i andra är vi numret större.

Bäst i Djursdala var Isack Thuresson, målvakten Linus Palmér Håårdh, Ludvig Lundqvist och Jihad Assad.

Tjust IF FF-SK Lojal, 4–1

Ett annat lag lokalt lag som lirade boll under lördagseftermiddagen var SK Lojal. De spelade borta mot Tjust IF FF. Men det rödsvarta laget från Vena fick inte lika bra utdelning som Djursdala. Istället torskade de med 4–1. Jetmir Shehi gjorde Lojals mål.