Tränaren lämnar laget: "Det är många inblandade"

Hultsfred FK och huvudtränaren Peter Jaldefeldt går skilda vägar. Tränaren lämnar damlaget med bara ett par matcher kvar av säsongen. "Jag tog beslutet i förra veckan", säger Jaldefeldt.

Peter Jaldefeldt, i mitten, lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för Hultsfreds FK.

Peter Jaldefeldt, i mitten, lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för Hultsfreds FK.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-09-14 10:55

Division 3-laget Hultsfreds FK blir av med sin huvudtränare Peter Jaldefeldt, som bestämt sig för att kliva av sitt uppdrag som huvudtränare för laget.

– Det stämmer. Men anledningen vill jag inte gå in på, det är locket på där, säger Peter Jaldefeldt när Sporten når honom. 

Vad lämnar du med för känsla?

– Det är jättetråkigt, så klart. Det här är något man levt med under en tid nu. 

Enligt Jaldefeldt är det här ett beslut som vuxit fram på väldigt kort tid.

– Jag tog beslutet i förra veckan, så det är inget jag tänkt på länge, säger han.

Han tog över HFK inför säsongen 2019 och tog direkt upp laget till division 3. Den här säsongen hade man häng på toppen i trean under en period, men har nu glidit ifrån toppstriden efter två segerlösa matcher. 

– Det kanske är bra att vi inte vunnit de senaste matcherna så vi slipper toppstriden och eventuell uppflyttning. Laget är inte färdigt och man är inte tillräckligt bra för division 2 än. Det är lite tunt med bara åtta-nio spelare som håller klassen, men potentialen finns absolut. Det är dock svårt att säga om det kan bli vin eller vatten, säger Jaldefeldt. 

Är det aktuellt att du tränar laget nästa säsong?

– Nej, det ligger nog inte i fatet, tyvärr. Med facit i hand tycker jag inte själv att jag var klar med laget men det var lite omständigheter runt om som låg till grund för det här. Jag vill inte gå in närmare på det och jag vill inte ljuga. Det är många inblandade och kan bli ord mot ord. 

Kan du tänka dig att träna något annat lag framöver?

– Jag är öppen för alla förslag och känner att jag har mycket inom mig som jag vill lära ut till andra. Men vi får se. 

HFK-damerna har bara två matcher kvar att spela i division 3 den här säsongen och ser ut att sluta i mitten. 

– Jag hoppas att den eller de som tar hand om laget fortsättningsvis gör det på rätt sätt och kan utbilda spelarna. Förutsättningarna finns och det är ett underbart gäng med otroligt fina tjejer, menar Jaldefeldt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!