Tränaren lämnar Rimforsa: "Ett svårt beslut att ta"

Det blev bara en säsong. Nu hoppar Johnny Malmgren av tränarsysslan i Rimforsa IF och lämnar över stafettpinnen till Edvin Jensen. "Det var sagt så redan från början, att jag bara skulle vara huvudtränare i ett år", förklarar Malmgren.

Johnny Malmgren kommer inte att leda Rimforsa IF:s damlag kommande säsong.

Johnny Malmgren kommer inte att leda Rimforsa IF:s damlag kommande säsong.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-11-02 07:00

Johnny Malmgren tog steget över från herrlaget i Rimforsa IF till damlaget inför säsongen 2022. Att han inte fortsätter i rollen som huvudtränare för laget kommer inte som någon överraskning.

– Nej, målet var att Edvin (Jensen) skulle ta över förr eller senare. Han kände inte riktigt att det var lägligt förra året, utan ville vänta ett år till och istället vara assisterande tränare åt mig, säger Malmgren och fortsätter:

– Så nu ska jag gå i fotbollspension, haha.

Var det ett svårt beslut att ta, trots allt?

– Det är klart att det tar emot lite. Det har varit ett jäkligt roligt år på alla sätt. Sen tar det extremt mycket tid att vara tränare, även på den här nivån, så min familj tycker nog att det bara är positivt.

Johnny Malmgren är tydlig med att han kommer fortsätta följa laget – och kanske även vara involverad på ett eller annat sätt.

– Ja, jag har väl fått förfrågan om att kanske vara ett bollplank eller något sånt. På så sätt hade man kunnat tillföra något. Jag har ändå varit med i många, många år och har en hel del erfarenhet.

Rimforsas damer spelar i division 3 nästa år, efter att ha åkt ur "tvåan" i år.

Hur ser du på deras framtid?

– Jag tycker det ser jättebra ut, framför allt med den unga generationen som är på väg upp. Där finns många duktiga spelare. Får vi dessutom behålla de mer rutinerade nyckelspelarna, så kan det bli jättebra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!