Jimmy Svensson: "Jag är svinnöjd med vår insats"

Hjorted/Totebo visade varför man är ett topplag den här säsongen. I derbyt mot IFK Tuna så vann med 3–1 (2–0) inför storpublik.

Hadi Ammar och Simon Sandholm, två av matchens förgrundsfigurer.

Fotboll2024-08-16 21:13

Det är mycket snack om storebror och lillebror när det vankas derby. Hjorted/Totebo kan nu efter många år nog titulera sig som just storebror. För i kvällens derby mot Tuna så var det tydligt att ett lag ligger i toppen och att ett inte gör det.

– Jag är svinnöjd med våran insats ikväll, säger H/T:s spelande tränaren Jimmy Svensson.

Och det hade han all rätt att vara.

För efter tjugo minuter med mycket ställningskrig så började Hjorted/Totebo trampa på gasen och visade resten av halvleken upp ett imponerade spel.

Även om det var lite tur att seriens kanske bästa anfallare, Simon Sandholm, fick bollen i fritt läge så var avslutet så kyligt och behärskat. En lobb över Lasse Gustavsson i Tuna-målet och 1-0 till hemmalaget.

Hadi Ammar, en annan Hjorted/Totebo spelare som var strålande i första halvlek, fixade sedan 2–0 efter ett mönsteranfall.

Jimmy Svensson sa så här om första halvlek:

– Jag tycker att vi är bättre strukturerade än vad de är, de chanser som Tuna skapar är när vi slarvar.

Andra halvlek bjöd på mycket dueller och tjafs mellan spelare som hör derbyn till och publiken levde sig verkligen in i matchen. Men två mål till fick vi se.

Från straffpunkten punkterade Albin Kito derbyt. Tuna fick i alla fall inte gå mållösa från Tollevi utan Filip Gustavsson reducerade, men närmare än så kom inte gästerna ikväll.

– Med lite tur så kunde vi fått med oss ett kryss, vi har chanser som vi borde gjort mål på, men det är rättvist att Hjorted/Totebo vinner ikväll, säger Tunas Johan Bengtsson.

Det är med största sannolikhet IFK Västervik eller Hjorted/Totebo som kommer att vinna division fem den här säsongen. Man möts i sista omgången. Det ni, det kommer att bli en match det.

BETYGEN

Hjorted/Totebo

3 stjärnor: Albin Kito

Med sin teknik och fart så skapade han stora problem för Tunas försvar hela matchen. För bra för den här divisionen.

2 stjärnor: Simon Sandholm

Gjorde det så viktiga 1-0 målet i matchen. Klasspelare på den här nivån.

1 stjärna: Hadi Ammar

Var strålande i första halvlek och kom ständigt runt på sin högerkant. Satte också 2–0 snyggt.

IFK Tuna

3 stjärnor: Alexander Gustafsson

Hade mycket att göra i försvaret men är resolut och rejäl i varje närkamp. Stred tappert hela matchen.

2 stjärnor: Lasse Gustavsson

Gjorde en kanonräddning på Simon Sandholms frispark och tog det han skulle i matchen.

1 stjärna: Eddie Lundin

Skapade det mesta som Tuna hade i chansväg. Borde nog gjort mål.