Sargat Djursdala i nytt toppmöte: "Härlig upplevelse"

Full pott i tidigare matcher. Nu väntar Djursdala SK i bortamöte för Tranås FF på lördag. "Det blir en härlig upplevelse att åka till Dalavallen för första gången", säger tränaren Christian Hörlenius.

Tuffa tag. Det kan Djursdala SK räkna med när serieledarna Tranås FF kommer på besök till Dalavallen i helgen. Ett DSK som får klara sig utan flera viktiga spelare.

Tuffa tag. Det kan Djursdala SK räkna med när serieledarna Tranås FF kommer på besök till Dalavallen i helgen. Ett DSK som får klara sig utan flera viktiga spelare.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-05-13 20:30

Tillsammans med Vimmerby IF pekades Tranås FF ut som den stora seriefavoriten inför starten i division fyra Nordöstra. 

Och tja, det favoritskapet har TFF mer än väl uppfyllt hittills. 

Fyra matcher. Fyra segrar. Varav flera av dem är vunna med stor marginal. 

– Det har gått väldigt bra, samtidigt har vi mött lag på nedre tabellhalvan. Nu väntar en tuffare period för oss, säger Hörlenius. 

Med start på lördag. Då åker laget för match mot tabelltrean Djursdala SK.

– De har gjort imponerande resultat som nykomlingar. Vi har förberett killarna på en tight och tuff match. Jag känner till flera av deras killar sen tidigare. Många vet jag har spelat högre upp. Björn Stridh mötte jag själv för typ 20 år sedan när han spelade i Gullringen och jag i IK Tord. 

Just Gullringen och även Vimmerby lyfter Hörlenius fram som troliga stora utmanare till Tranås i toppen av serien. I sammanhanget hyllar han Gullemon som en arena med otroligt fin plan och som han beskriver som konstgräslik. 

Dalavallen har han däremot ingen tidigare erfarenhet av. Det kommer han få nu. 

Någon större erfarenhet har inte unge Hannes Kvist, nyligen fyllda 17 år. Men anses vara en stor talang i Tranås FF. 

– Hannes tog en ordinarie plats hos oss som mittback redan förra året. Det lär vara flera klubbar som har koll på honom. Det är en mycket, mycket bra spelare och oerhört mogen, trots sin unga ålder. 

Djursdala då? Jo, tränaren Michael Milton har förhoppningar om en ny framgång, men är medveten om att det kan bli tufft. 

– Vi möter ett lag som gjort många mål och som gått rent. Vi kommer göra allt för att vinna, men får tyvärr klara oss utan ett par viktiga spelare. 

Vilka?

– Isack Thuresson är skadad och kommer inte vara med. "Jonte" (Jonatan Strid, skadad) kan inte heller vara med, "Bränna" (Daniel Gustafsson) har lite känningar i ett knä och Martin Larsson och Macke Ahl får vi också klara oss utan. 

Positivt är dock att viktiga duon Christian Simonsson och Björn Stridh, som båda klev av skadade i derbyt mot VIF, tycks kunna spela. 

– Backlinjen är nästan intakt och sen är både Pontus Stahlin och Petter Sandberg med igen. Det är två bra spelare, säger Michael Milton, som i rådande läge dock inte kunde ge en full trupp när Sporten pratade med honom under fredagen.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!