Inget jobb i Nigeria för Janne Andersson

Det blir ingen Janne Andersson i det nigerianska herrlandslaget. Landets fotbollsförbund har presenterat tyske Bruno Labbadia som ny huvudtränare.

Janne Andersson blir inte ny huvudtränare för Nigerias landslag. Arkivbild.

Janne Andersson blir inte ny huvudtränare för Nigerias landslag. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Fotboll2024-08-27 08:19

Det såg länge ut som att Nigeria skulle få sin tredje svenska förbundskapten genom tiderna (Lars Lagerbäck, herrarna 2010 och Thomas Dennerby, damerna 2019) i form av Janne Andersson.

Svensken själv bekräftade att han hade "haft en dialog" om förbundskaptensjobbet i landet.

– Jag kan bekräfta att jag har haft en dialog med Nigerias fotbollsförbund. Det är en jättestor fotbollsnation så jag är oerhört smickrad över att vara med i resonemanget om att vara deras kommande förbundskapten, sade han till Expressen.

Men någon flytt till "The Super Eagles" blir det inte för den före detta svenska förbundskaptenen. I stället valde förbundet det tyska spåret.

Under tisdagen presenterade förbundet sin nya huvudtränare, Bruno Labbadia från Tyskland.

58-åringen har tränat flera klubbar i den tyska högstaligan, Bundesliga. Senast kommer han från jobbet i Stuttgart, där han var huvudtränare i några månader under säsongen 2022/23.

Janne Andersson står därmed fortsatt utan ett nytt uppdrag inom världsfotbollen, efter att ha slutat som svensk förbundskapten förra året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!