Tränaren om serien: "Som att gå in i ett mörkt rum"

Den lokala fotbollen har till slut fått klartecken för att dra igång. Men för vissa lag, så som IFK Tuna, kanske det inte blir några matcher i juni ändå. "Det lutar nog åt att vi flyttar fram våra matcher", säger tränaren Mattias Gustavsson.

Mattias Gustavsson.

Mattias Gustavsson.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-06-02 18:30

Den 17 juni drar division 4-serien igång och först ut av våra lokala lag är Gullringens GoIF, som möter IFK Västervik på bortaplan. Den 23 juni ska IFK Tuna möta Aneby hemma i sin premiärmatch – men mycket talar nu för att det inte blir så. Smålands Fotbollförbund har meddelat att de lag som inte vill spela innan sommaruppehållet har rätt att flytta sina matcher till efter uppehållet.
– Vi ska ta en diskussion men det lutar nog åt att vi flyttar fram våra matcher. Det skulle vara bättre, säger Mattias Gustavsson, tränare i IFK Tuna. 

Enligt spelschemat har Tuna bara två matcher innan uppehållet, Aneby hemma och Ölmstad borta.

Årets division 4-serie blir också väldigt speciell med tanke på att den spelas som en enkelserie där lagen bara möter varandra en gång.
– Jag är kluven till det. Det är kul att vi kommer igång men jag känner inte att det blir någon rättvisa. Serien skulle varit stängd där inget lag går upp och inget åker ur. Men nu är det bara att gilla läget, säger Gustavsson och fortsätter:
– Nu blir det kniven mot strupen varje match där en dålig eller bra start kan avgöra allt. Sedan har man inte så bra koll på alla lag i serien så det blir som att gå in i ett mörkt rum.
Hur har det annars sett ut med träningsnärvaron och träningarna hos er?
– Lite si och så, men nu är det dags att dra igång på allvar igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!