Tränaren efter sköna vinsten och starka våren

Det går som på räls när VIF-tåget bara tuffar vidare. Idag: 6–0 och rena tennissiffrorna borta mot Stensjön. Här ger tränaren Patrik Gunnarsson sin syn på matchen och varför det går så bra för serieledarna.

Patrik Gunnarsson var supernöjd med Vimmerbys insats borta mot Stensjön - och också med säsongen som helhet. "Skönt att leda serien med fyra poäng".

Patrik Gunnarsson var supernöjd med Vimmerbys insats borta mot Stensjön - och också med säsongen som helhet. "Skönt att leda serien med fyra poäng".

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-18 16:27

Han har precis coachat sitt lag till den nionde segern på tio matcher. Det på förhand tuffa mötet mot Stensjön, lyfter han fram som en av de bästa prestationerna hittills:

– Vi var väldigt bra och egentligen överlägsna matchen igenom. "Gurra" (Gustaf Johansson) behövde nog bara göra två räddningar, medan deras målvakt hade betydligt fler. Han var bra. Sen blev det lite stressigt innan vi satte första målet. Vi hade många lägen innan dess.

När väl ettan kom, så släppte allt. Inte minst då för fyramålsskytten Joakim Storm.

– Jocke var riktigt, riktigt bra, precis som många andra.

Vad är det som gör att det går så bra?

– Vi är vassa när vi sätter vår höga press och också får till vårt återerövringsspel. Att det gick så bra mot Stensjön berodde till viss del på cupmatchen mot Lindsdal tidigare i veckan. Visst, vi förlorade, men gjorde ändå en stark match som gav oss självförtroende.

I lördagsmatchen gjorde Abdul Mojeb Majed comeback. Snart är det dags för Ludwig Strömbom att snöra på sig skorna igen efter ett långt skadeuppehåll. Vad betyder det att få in de här spelarna?

– Det är såklart jättepositivt. Konkurrensen vässas ytterligare ett snäpp och det är två mycket duktiga fotbollsspelare.

Allt är dock inte positivt. I veckan fick otursförföljde Jakob Johansson gipsa om sitt skadade båtben.

– Jag lider med honom. Nu ska han ha det fyra veckor till, men han är snart tillbaka igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!