Tränaren varnar: "Bättre än tabellplaceringen säger"

Vimmerby IF spelade 0–0 mot Svärtinge borta senast i omstarten av serien. På lördagen ställs de mot Tranås hemma och tränaren Pierre Brorsson tror på en bättre insats. "Vi var lite sega i förra matchen och behövde nog den för att komma in i det igen", säger han.

Pierre Brorsson tror på en bättre insats av VIF, men varnar samtidigt för motståndaren Tranås.

Pierre Brorsson tror på en bättre insats av VIF, men varnar samtidigt för motståndaren Tranås.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-18 15:33

VIF åkte på ett kostsamt poängtapp senast. De är nu trea i serien, fem poäng bakom serieledande Tjust. 

– Jag fokuserar inte på läget i tabellen utan vi tar en match i taget. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Brorsson.

Hur ser du tillbaka på insatsen mot Svärtinge senast?

– Försvarsmässigt såg det väldigt bra ut. Sedan var spelarna lite sega och saknade det där lilla extra i första matchen efter uppehållet. Jag tycker att det har sett betydligt bättre ut på träningarna i veckan. Därför tror jag att vi är redo att göra en bättre match nu.

Mot Svärtinge fick unga förmågan Vera Andersson chansen att göra debut i A-laget.

– Hon hoppade in i andra halvlek och tog verkligen för sig väl. Det var roligt att se.

På lördagen väntar Tranås FF på hemmaplan. Laget ligger tia i serien och behöver poäng för att ta sig över nedflyttningsstrecket.

– Tranås är bättre än tabellplaceringen säger. Vi vann visserligen med 4–1 mot dem borta tidigare i år. Då fick vi verkligen bekänna färg och de gav oss en rejäl match. Det gäller att vi är med från början och är fokuserade på vad vi ska göra.

Är det några avbräck i truppen inför matchen?

– Nej. Vi fick några sena återbud senast, men nu är alla spelare tillgängliga igen. Vi kommer att ha en trupp på 15 spelare till matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!