Tränaren: ”Vi måste städa bort gnället”

Seriesegern är förmodligen körd. Nu har Hultsfreds FK ställt om siktet. ”Vi ska försöka ta kvalplatsen istället”, säger tränaren Jerker Einarsson.

HFK-tränaren Jerker Einarsson vill se ett bättre försvarsspel – och en bättre attityd – mot Påryd.

HFK-tränaren Jerker Einarsson vill se ett bättre försvarsspel – och en bättre attityd – mot Påryd.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2018-09-07 21:00

För bara några veckor sedan var Hultsfred traktens hetaste lag. De radade upp segrar, öste in mål och höll nollan i nästan 450 minuter.

På slutet har något hänt. 3–0-förlusten mot Pukeberg i den förra omgången var HFK:s tredje raka nederlag.

– Jag kan acceptera förlusten mot Pukeberg. De var helt enkelt bättre än oss och spelade som ett division tre-lag. Däremot är jag lite besviken på hur vi har uppträtt på planen de senaste veckorna, säger Jerker Einarsson.

HFK-tränaren tycker att det har varit för mycket gnäll.

– Det är något som vi måste städa bort. När det har gått emot resultatmässigt har vi klagat för mycket på varandra. Jag har nog aldrig varit i ett lag med så många hetlevrade killar, varken som spelare eller tränare.

Men det kan väl användas till något positivt?

– Absolut. Det lyckades vi med i våras. Det gäller att vi hittar tillbaka till den glädjen. Vi ska kunna kritisera varandra, men på ett snällt sätt.

Många långbollar

Under lördagseftermiddagen har Hultsfred ett ypperligt tillfälle att bryta den negativa trenden – när jumbon Påryd kommer till Knektavallen.

– Nu när vi har halkat ner till tredjeplatsen kan vi förhoppningsvis spela lite mer avslappnat, säger Jerker Einarsson.

– Påryd är ett fysiskt lag som slår många långbollar. Vår backlinje får inte ligga för högt och bjuda på några ytor i djupet. På slutet har vi haft lite problem med det. Vi ska försöka hitta tillbaka till det säkra försvarsspelet.

HFK har en poäng upp till Hossmo på andraplatsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!