Tränarens besked om nästa säsong: "Det lutar åt det..."

Mycket talar för att Rimforsa IF kommer sluta trea i sin division 4-serie. Därmed kan man summera en bra säsong. Frågan är om tränaren Mats Andersson är sugen på att fortsätta leda laget? "Jag har fått frågan", berättar han.

Mats Andersson gjorde i år sin första säsong som huvudtränare för Rimforsa IF:s herrar. Nu har han fått frågan om att fortsätta.

Mats Andersson gjorde i år sin första säsong som huvudtränare för Rimforsa IF:s herrar. Nu har han fått frågan om att fortsätta.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-24 12:45

Bara en match återstår nu för Rimforsa IF den här säsongen. Laget hade ett tag häng på toppen men tappade mot slutet. Tar man poäng i sin sista match, borta mot BK Zeros, har man däremot säkrat en tredjeplats.

– Den är ganska mycket värd. Årets upplaga av vår division 4-serie har varit brutalt stark, med två topplag i form av Hemgårdarna och Hjulsbro. Nivån på serien har man inte varit i närheten av på väldigt många år. Det säger många, menar Mats Andersson, tränare för RIF.

Han gjorde i år sin första säsong som huvudtränare för herrlaget, efter att tidigare haft ansvaret för föreningens damlag. Nu berättar Andersson att han fått frågan om att fortsätta leda RIF.

– Ja, men jag funderar fortfarande. Det handlar mest om att energin ska räcka till så att man kan utföra ett bra jobb. Så här på hösten kan det alltid vara lite sådär, speciellt när man inte har så mycket att spela för. Men efter några veckors ledighet vet man att suget kommer tillbaka igen, haha.

Han tillägger:

– Visst vill man vara med och fortsätta bygga på det vi skapat i år. Sen vet jag att om man lämnar efter bara en säsong så kan det ta några år innan man kommer tillbaka till tränarrollen. Så det lutar åt en fortsättning i nuläget i alla fall.

Fredagens match vann RIF med 3–2, hemma mot Studenterna. Daniel Karlsson, Daniel Rambin och Sam Lenneman Söderberg gjorde hemmalagets mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!