Tränarens besked till Gullringen

Huvudspåret Janne "Boda" Carlson har fattat ett beslut. Han tackar nej. Det innebär att Gullringens jakt på en assisterande tränare fortsätter.

Janne Carlson har tackat nej till rollen som assisterande tränare i Gullringens GoIF.

Janne Carlson har tackat nej till rollen som assisterande tränare i Gullringens GoIF.

Foto: Lena Dahlberg

Fotboll2019-02-18 18:00

För två veckor sedan kunde vi berätta att Janne Carlson, som är en av traktens mest rutinerade tränare, var aktuell för Gullringen.

59-åringen bekräftade att intresset var ömsesidigt.

– Jag är sugen på att jobba i en klubb igen. Det är några år sedan sist. Numera spelar ju min son i Gullringen (Jonatan Carlson), vilket gör att det känns extra lockande. Sedan hade det varit intressant att jobba tillsammans med Daniel Ohlsson. Men i det här läget har jag varken sagt ja eller nej. Vi får se hur det blir. Vi ska prata mer när jag kommer hem från semestern, sa han då.

Nu, efter lite betänketid, har Janne Carlson tackat nej till uppdraget som assisterande tränare.

– Det hade varit jätteroligt att jobba i Gullringen. Men jag har inte tiden som krävs. Tyvärr.

Stänger inte dörren

Det är framför allt Janne Carlsons engagemang i Smålands Fotbollförbund som sätter stopp för ett nytt klubblagsuppdrag.

– Under våren och hösten har vi många tränarutbildningar. Det gör att jag inte kan vara med på tillräckligt många träningar i Gullringen. Det blev tydligare och tydligare när jag började fylla i almanackan. Jag vill inte göra något halvdant.

– Så jag har sagt till Wärnehall (Patrik) att de ska gå vidare och försöka hitta en annan tränare. Däremot kan jag tänka mig att hjälpa till senare under säsongen.

I vilken roll?

– Jag kanske kan hjälpa till vid matcher och scouta motståndare. Men det är ingenting som är bestämt. Det får bli en senare fråga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!