RIF-tränaren imponerades av VIF: "Kan bli starka"

Rimförsa mötte VIF i en träningsmatch.
Rimförsa mötte VIF i en träningsmatch.

Pigg start från Rimforsa, sen visade sig divisions-skillnaden mellan lagen. Så kanske man enkelt kan summera träningsmatchen mellan Vimmerby IF och Rimforsa IF. "Det sitter inte riktigt än", säger Fredrik Falkevall, tränare i VIF efter 3–0-segern.

Fotboll 10 februari 2024 19:39

I framförallt andra halvlek var VIF farliga framåt väldigt ofta och de fick in tre bollar som ett resultat av det. Ahmed Tarabeih gjorde första, Haris Dreco skruvade in en hörna därefter och Rickard Thuresson satte spiken i kistan genom en straffspark. 

– Första halvlek börjar vi sömnigt och sen är det en stor skillnad i andra. Vi har bättre presspel, fart i löpningar och allting. Vi hade en hel del chanser till. Det var vissa grejer som satt och andra inte, men det är inte konstigt, säger Fredrik Falkevall som gjorde sin första match som VIF-tränare.

– Vi har några grejer att jobba med framöver. Presspel, hur vi spelar upp och kommer till avslut. Vi har påbörjat arbetet men det sitter inte riktigt än. Jag är inte missnöjd, men det var inte perfekt. En okej förstamatch. 

Ett orosmoln för VIF är dock hur det gick med Oskar Stejdahl. I den första halvleken uppstod en tuff smäll mellan mittfältaren och Rimforsas dito Linus Gustavsson där båda vred sig i smärtor efteråt och skadade fötterna. Dock spelade Stejdahl vidare, ett tag.

– Smällen gav känna direkt i andra halvlek och han behövde byta, det var en ganska rejäl satsning, säger Falkevall.

undefined
Oskar Stejdahl skadade sig under matchen.

Gustavsson fick ge sig direkt. Med lindad fot begav han sig till sjukhus.

– Väldigt tråkigt om det var allvarligt. Vi får hoppas att kylan och den tuffa smällen gjorde att det kändes jobbigare än vad det egentligen är, säger RIF-tränaren Mats Andersson.

Och hur Andersson såg på sitt lags prestation? Såhär:

– Vi är stundtals bra när vi är aktiva och tror på spelet. När vi inte gör det är det för dåligt. Vi är inte vana vid sånt här motstånd. Jag tror VIF kan bli starka i division 3. Vi behöver spela fler matcher som denna för att komma upp i nivå, säger han och tillägger: 

– Det gäller att vara aktiv hela tiden, att inte vara bekväm. Den förståelsen kanske inte riktigt finns än. Första tjugo minuterna är bra men sen tappar vi det och VIF har mycket boll, även om vi stundtals jobbar rätt. Vi har ett par bra lägen också men stressar i avsluten. Det saknas en del slutprodukt, men vi är bara i februari.

undefined
VIF efter ett av målen.

RIF-tränaren tyckte Hugo Johansson gjorde en kanonmatch, beröm tilldelas även målvakten Isak Arvidsson-Nägga och Sam Lenneman Söderberg.

Fredrik Falkevall tyckte alla i VIF-laget gjorde det ganska bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa