Tränarens kritik: "Verkar inte ha förståelse"

Rimforsa IF fick en fin start på division 4-säsongen. Nu har man två raka förluster. Söndagens hemmamatch mot Malmslätt slutade med torsk. "Jag är besviken", säger tränaren Mats Andersson efter 1–2.

Mats Andersson, tränare för Rimforsa IF.

Mats Andersson, tränare för Rimforsa IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-04 20:00

Nej, det har verkligen inte gått Rimforsas väg de senaste sex dagarna. I tisdags blev det storförlust (4–0) borta mot Studenterna. På söndagen kom andra raka förlusten, när Malmslätts AIK kom till Åsundavallen och vann.

Därmed halkar RIF efter den absoluta toppen något.

– Det är tur att det är en så pass jämn serie. Vi har fem poäng upp till serieledarna, säger RIF:s tränare Mats Andersson.

Han var annars inte särskilt nöjd med inställningen hos laget.

– Jag är besviken på att vissa spelare inte verkar ha förståelsen för vad som krävs. Samtidigt har vi ett ungt lag och många av dem har inte spelat såna här matcher tidigare. Ibland lyser det igenom att det är lite ungdomligt.

Malmslätt tog både ledningen och utökade i första halvlek.

– Vi börjar första 20 jättebra och bränner tre jättelägen. Sen går vi ned oss och sista 15 i första är bedrövliga, menar Andersson, som fick se en uppryckning i andra halvlek.

– Vi skapar chanser för att vinna matchen, men gör tyvärr inte mer än 1–2 i den 75:e minuten. Det fanns visserligen tid kvar, men det blev ingen riktig slutforcering.

RIF-tränaren är tydlig med att han kräver mer av sitt lag.

– Ja, i synnerhet på hemmaplan. Det här är ett lag vi ska slå men då måste vi också vara där och tävla i 95 minuter. 

Noel Jackeltoft gjorde RIF:s mål. Han fick också beröm, tillsammans med David Lund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!