Så gick det för de lokala division 5-lagen

Flera av våra lokala division 5-lag var i farten under helgen. Här följer en genomgång från matcherna.

Jonatan Green gjorde alla HM IS mål i förlusten mot IFK Tuna.

Jonatan Green gjorde alla HM IS mål i förlusten mot IFK Tuna.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-03 18:39

Hultsfreds FK–Tjust IF FF 3–1

HFK tog tillbaka serieledningen och är nu en pinne före tvåan IFK Västervik. Mot toppkonkurrenten Tjust var det unge Yassin Jalil Kader som visade vägen med två mål. Ett efter en kvart och det andra strax efter paus.

– Han (Yassin) gjorde det jättebra och visar att han kan ta till sig de direktiv han får. Det finns mycket talang där och nu känns det som att han börjar förstå det mer och mer, berömmer tränaren Sebasthian Svensson.

I slutet satte Johan Nilsson spiken i kistan, med 3–0. Tjust reducerade på tilläggstid, men kom aldrig närmare än så.

– Vi vinner fullt rättvist och hade kanske kunnat göra något mål till. Jag är mest nöjd med att vi tar jobbet hela tiden och även om vi hamnar i någon dålig period så fortsätter vi jobba för att ta oss ur den, menar Svensson.

Segern innebär att HFK står på 34 poäng efter 16 matcher. IFK Västervik har 33 poäng på 16 matcher medan Tjust är trea på 31 poäng, efter 17 matcher.

– Vi har gjort en bra säsong hittills. Det blir en rolig avslutning nu.

Storebro IF–Timmernabbens IF 2–5

Storebro kommer allt närmare ett negativt kval. Mot Timmernabben var det återigen lite som fattades för att nå hela vägen fram.

– Ja, det är som tidigare. Vi får bra lägen men lyckas inte sätta dit dem. Vi måste bli hetare där, säger tränaren Peter Magnusson.

SIF såg länge ut att kunna gå in till paus med "bara" ett ettmålsunderläge. Då kom kallduschen.

– De gör 1–3 på en hörna precis innan paus och det var psykologiskt tungt. Vi försöker i alla fall mobilisera och ge det ett försök i andra, menar Magnusson.

2–4 blev sedan till 2–5 och noll poäng för Storebro.

– Det är fortfarande inte omöjligt att nå säker mark. Vi tar det match för match.

Fredrik Ströberg, Daniel Abenius och Robin Flöisbon fick beröm i SIF.

HM IS–IFK Tuna 3–7

Vilken holmgång! Det svängde fram och tillbaka och bjöds på en hel del mål. Flest gjorde bortalaget, som tog tre ytterst viktiga poäng. Därmed är man fortfarande med i toppstriden. 

– Det var rättvist. Vi tog tag i det i andra, trots att vi började lite svajigt där, och spelade boll. Det såg bra ut, säger Tunatränaren Mattias Gustavsson och fortsätter:

– Nu gäller det att hålla i försöka ta poängen som behövs framöver. Det krävs ett hårt jobb, säger tränaren, som berömde André Frodig extra för sin insats.

Matchen var betydligt jämnare än vad slutresultatet visar. Efter 70 minuter stod det 3–3, innan Tuna satte in en ny växel. HM IS-ledaren Roger Olofsson var däremot missnöjd med sitt lag.

– Det var inte bra alls. Jag är inte nöjd med något, förutom första fem och första tio i andra halvlek. Resten är bara att glömma. Vi har hur mycket lägen som helst men slarvar och missar i avgörande lägen. Det är sällan jag varit så besviken.

HM IS hade behövt vinna för att kunna blanda sig in i toppstriden framöver.

– Tåget gick nog där, både för serieseger och kvalplats, menar Olofsson.

Jonatan Green gjorde HM IS alla tre mål. Målskyttar för Tuna var Anton Carlsson 3, Lars Gustavsson 2, Gustavo Borges och Amed Maslem.

IF Stjärnan–Södra Vi IF 6–2

Stjärnan borta är en erkänt tuff bortamatch. Södra Vi IF fick det också tufft. Visserligen såg man ut att kunna få med sig ett 2–1-underläge i paus, efter att Filip Frejd reducerat på straff. I den 43:e minuten kom däremot ett tungt 3–1-mål. Stjärnan gick sedan upp till 6–1, innan Filip Larsson snyggade till siffrorna för SVIF. 

Sebastian Strömboms Hultsfred tog tillbaka serieledningen i division 5.
Sebastian Strömboms Hultsfred tog tillbaka serieledningen i division 5.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!