Tränarens råd om United: "Bör styra undan"

Manchester United är på jakt efter en permanent tränare Då kopplas nederländska tränaren Erik ten Hag till klubben. –Det är ett tränarjobb han bör styra undan, säger klubbens tidigare manager, Louis van Gaal.

Erik ten Hag. Arkivbild.

Erik ten Hag. Arkivbild.

Foto: Peter Dejong/AP/TT

Fotboll2022-03-29 11:24

Ole Gunnar Solskjær fick sparken från Manchester United 2021 och sen dess har Ralf Rangnick lett laget temporärt – men nu letar laget efter en permanent ersättare.

Enligt brittiska medier har Erik ten Hag varit i kontakt med Manchester United och där har han imponerat ledningen.

Den 52-årige nederländaren har tränat Ajax de senaste säsongerna och säsongen 2018/2019 ledde han laget till semifinal i Champions League.

I Nederländerna rapporteras det att ten Hag vill lämna för en större liga. Men följer nederländaren van Gaals uppmaning hamnar han inte i Manchester.

– Jag tycker Erik ten Hag är en utmärkt tränare. En sådan tränare är alltid för bra för Manchester United, men Manchester United är en kommersiell klubb. Det är bättre att gå till en fotbollsklubb, säger Louis van Gaal, enligt tidningen De Telegraaf.

van Gaal var själv tränare i United mellan 2014 och 2016 och vann FA-cupen under sin sista säsong, men fick sparken efter att ha slutat femma i Premier League.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!