Tränarjakten nära en lösning – nyckelspelarna stannar

Seriekonkurrenterna Vimmerby IF och Gullringens GoIF har presenterat flera nyförvärv – men hos IFK Tuna har det varit tyst. Nu börjar det dock röra på sig.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-12-05 18:15

– Förhoppningsvis är det många pusselbitar som faller på plats inom de närmaste dagarna. Det känns positivt, säger Tobias Ekström i sportgruppen.

Den största och kanske viktigaste pusselbiten saknas fortfarande: en ny huvudtränare.

– Där kommer det ett besked efter helgen. Jag var själv inte med på mötet, men sportgruppen har träffat en tilltänkt tränare som vi hoppas mycket på.

På spelarfronten har IFK Tuna kontakt med ett flertal potentiella nyförvärv.

– Det har varit stiltje ett tag. Nu börjar spelarna inse att det inte kommer bli några testträningar innan frimånaden är slut, utan det är snart dags att bestämma sig. Vi söker bland annat en ny målvakt, eftersom Tobias Thuresson har gått till Frödinge. För närvarande har vi bara Billy Inkoom på den positionen.

Är Ted Åström Åberg aktuell för en återkomst till Tuna?

– Bollen ligger helt och hållet hos honom. Det är ingen vi tjatar på, utan Ted vet var vi finns. Om han vill lira med sina polare igen är han förstås välkommen.

I övrigt berättar Tobias Ekström att samtliga spelare ser ut att fortsätta i Tuna.

– Vi har inte släppt några namn än, men vi är muntligt överens med mer eller mindre hela truppen. Bland annat är det klart att "VG" (Victor Gustavsson), Adrian Ottosson och Filip Gustavsson fortsätter. Jag skulle kunna räkna upp hur många som helst. Förmodligen kommer vi presentera ett flertal spelarförlängningar inom kort. Jag vet att kameran går runt i föreningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!