Tränarkollen: Skilda världar för lokala lagen

Omstarten är cirka tio dagar bort. Hur kommer det egentligen att gå för Rimforsa IF och Vimmerby IF i division 2? Sporten har kollat läget med tränarna i de respektive lagen.

Nathalie Johansson i Vimmerby IF och Ea Wessén i Rimforsa IF. Division 2-serien kickar igång på nytt om några dagar.

Nathalie Johansson i Vimmerby IF och Ea Wessén i Rimforsa IF. Division 2-serien kickar igång på nytt om några dagar.

Foto: Magnus Strömsten/Filip Gustafsson

Fotboll2022-08-02 17:00

JOHNNY MALMGREN, RIMFORSA IF:

Det blev bara en seger för Rimforsa under vårsäsongen. Laget går in som tabelljumbo när serien startar om.

– Det är klart att man grubblat mycket över vårsäsongen. Jag ska inte säga att vi hade otur, utan vi har helt enkelt inte räckt till. Sen tycker jag ändå att vi gjort många moment bra och att vi gjorde det bra under framför allt första halvan. Sen är det alldeles för många orutinerade spelare som fått kliva in på en för hög nivå för snabbt, menar tränaren Johnny Malmgren.

Eftersom sju av elva lag åker ur "tvåan", ser läget givetvis tufft ut för RIF. Fokus under hösten kommer istället att ligga på andra delmål.

– Vi vill förbättra vårt eget passningsspel. Det ser ofta bra ut när vi tränar, men vi blir för stressade under matcherna. Vi får också använda oss av dessa matcher för att förbereda oss inför nästa säsong och fokusera på att bli bättre fotbollsspelare, menar Malmgren.

RIF-truppen är intakt och laget ställs mot Tranås/Torpa den 13 augusti.

– Kan vi ta fler poäng än vi gjorde under våren så är det bra. Vi kommer att träna på och sen har vi lagt in en träningsmatch mot Åtvidaberg (div. 4) på måndag innan serien startar.

MIKAEL RINALDO, VIMMERBY IF:

Många trodde nog på förhand att BK Kenty och Vimmerby skulle göra upp i den absoluta toppen. Så har det också blivit, även om de förstnämnda dragit ifrån och nu har sex poäng ned till VIF.

Mikael Rinaldo tycker ändå att hans lag stått för en godkänd vårsäsong.

– Ja, vi hade ett par plumpar men har gjort det bra annars. Vi har spelat fantastiskt bra på hemmaplan, framför allt. Det har varit roligt att se, säger han.

Ett bekymmer för honom och laget är att fyra spelare försvunnit under sommaruppehållet. Det rör sig om Agnes Karlsson, Jonna Eriksson, Tyra Andersson och Greta Koponen.

– Det blir en tuff höst. Vi ska komma ihåg att vi har tre lag (A, B och C) att fylla, menar Rinaldo och fortsätter:

– Tyra och Greta var ju startspelare, så det är klart att det är jobbigt att ersätta dem. Men nu får andra kliva fram och ta chansen istället.

VIF inleder höstsäsongen mot tuffast möjliga motstånd. Den 13 augusti möter man Kenty på hemmaplan. Då är också skytteligaledaren Nathalie Johansson avstängd.

– Det är kanske inte den matchen vi behöver vinna. Vi siktar på att sluta topp tre, så det gäller att fokusera på varje match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!