Tränarna eniga efteråt: "Vann rättvist"

På förhand var det ett ovisst och jämnt derby. Men nja...så blev det inte riktigt. Trots att det "bara" blev 2-0. "Gullringen vinner rättvist", säger IFK Tunas ledare Staffan Gustavsson efteråt.

Daniel Ohlsson, tränare Gullringen.

Fotboll2020-08-15 19:32

Han och Gullringens tränare Daniel Olsson var samstämmiga i sin analys. Hemmalaget var ett bättre och mer samspelt kollektiv, medan Tuna inte kom upp i normal standard.

Vi fick annars se en jämn inledning, där IFK hade väl så mycket av spelet. Men det var nära att det rasslade till bakom Billy Inkoom i Tunas mål direkt. Albin Gustafsson slog en fint avvägd frispark, som träffade ribban.

Ju längre halvleken led, desto mer övertag fick gulsvart. Inte minst beroende på lagets styrka på mittfältet. Något som irriterar Gustavsson i IFK en aning...

– Vi vinner ju knappt en enda andraboll. Vi blir för passiva och ligger för långt ifrån, säger han.

undefined
Erik Ståhlgren var en av matchvinnarna.

Efter ett par bra möjligheter kom så målet. Återigen var det Erik Ståhlgren som höll sig framme. Efter en nicktouch från anfallskollegan Haris Dreco löpte han sig loss, vek åt höger och sköt ett skott som touchade en Tunaförsvarare och gick i mål.

Det var Ståhlgrens femte fullträff i serien.

Svaret från IFK lät inte vänta på sig. Direkt efter avspark träffade Gustavo Borges klockrent i ribban. Mycket nära kvittering direkt.

– Jag tycker att den första halvleken var hyfsat jämn, med något övertag för oss, säger Daniel Olsson.

En förväntad anstormning från gästerna kom sedan aldrig i den andra halvleken, utan tvärtom. Gullringen styrde spelet i ännu högre grad och Erik Lindblad var nära tvåan, men lobben tog i ribban.

Staffan Gustafsson:

– Vi gjorde förändringar och försökte, men vi räckte inte alls till. Jag tror att värmen i kombination med hårt matchande på slutet tog ut sin rätt. Vi fick inte till något offensivt spel.

undefined
Michael Milton, tränare IFK Tuna.

I slutet av matchen kom rättvist 2–0. Återigen med Haris Dreco som framspelare. Den här gången var det inhopparen Rasmus Bexell som vräkte sig fram och tryckte in spiken i kistan från nära håll.

Olsson var självklart nöjd efteråt. Det var länge sedan som Gullringen lyckades besegra Tuna i seriesammanhang.

– Jätteskönt. Det var tre poäng som gällde.

Varför vinner ni?

– Vi är en bättre lagmaskin. Sedan tycker jag att vi borde kunna ha gjort fler mål, men vi tog lite för många felbeslut i vissa lägen. Men jag är såklart nöjd med segern. Det var nödvändigt att vinna för att fortsätta hänga på i toppen av serien.

Daniel Olsson hyllade hela laget för insatsen, inte minst försvarsmässigt.