Delad pott i derbyt: "Ger oss själva inte chansen"

Det brukar bli heta derbyn. Det var ingen skillnad den här gången. Efteråt var tränarna överens. "2–2 var ett rättvist resultat", menar Michael Milton och Michael Elmér, tränare för Djursdala SK respektive Södra Vi IF.

Djursdala SK mot Södra Vi IF blev en het kamp, där DSK räddade poäng i den 86:e minuten.

Djursdala SK mot Södra Vi IF blev en het kamp, där DSK räddade poäng i den 86:e minuten.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2023-05-13 05:00

Derbyn lever sina egna liv, brukar man säga. Lite så var det på Dalavallen under fredagen.

Vem hade kunnat tro att SVIF skulle leda med 2–0 efter en timme? Inte många, med tanke på att Filip Frejd visades ut i den 37:e minuten efter att ha sparkat ned DSK:s Isack Thuresson när spelet var avblåst.

– Det är synd att vi inte ger oss själva chansen att spela elva mot elva. Då hade kanske blivit en annan utgång på den här matchen. Jag tror inte att "Fille" menade att aktionen skulle bli så allvarlig, men idrott är känslor och derbyn tar fram det ännu mer, säger Södra Vi IF-tränaren Michael Elmér.

Hans tränarkollega i Djursdala, Michael Milton, var inte nöjd med sitt lags första timme.

– Södra Vi är bättre än oss i första halvlek och vi får inte grepp om dem. Vårt passningsspel fungerar inte heller och vi tappar för mycket boll, säger han.

undefined
Niklas Gunnarsson jublar efter sin snygga frispark som gav SVIF ledningen.

Det var Niklas Gunnarsson som gav SVIF ledningen med en mäktig frispark innan halvtidsvilan. Joakim Hammar utökade i den 56:e minuten. Efter det höjde sig DSK, i synnerhet efter att man bytt in Imad Khankan och Bellal Adem Nur. Khankan reducerade med drygt en kvart kvar att spela, framspelad av just Adem Nur.

– När vi gör det målet så får vi energi, samtidigt som Södra Vi tappar. Det är rätt naturligt, säger Milton, som också berömde inhopparna, i synnerhet Adem Nur.

– Bellal gör det fantastiskt. Han kommer in och förändrar matchbilden åt oss, så enkelt är det.

Elmér:

– Vi visste att Djursdala skulle börja ösa på med mer spelare framåt. Vi spelar med en man mindre och sliter och kämpar.

Bellal Adem Nur satte 2–2 i slutminuterna och såg till att lagen fick dela på poängen.

– Ser man till helheten, så är det en bortamatch där vi spelar med en man mindre i 60 minuter och får med oss en poäng. Det är klart att det är surt att tappa en tvåmålsledning, men vi visar bra moral och bärgar en pinne. 2–2 var ändå rättvist, menar SVIF-tränaren.

DSK:s Michael Milton delar åsikten om slutresultatet.

– Ja, det är rättvist. Vi får ta med oss att vi gör en bra andra halvlek. Sen är det klart att det kan kännas som två tappade poäng, med tanke på att vi trycker på och skapar lägen under hela den sista kvarten.

I och med det, så står båda lagen på fyra poäng i division 5. SVIF väntar fortsatt på säsongens första seger.

undefined
Djursdala SK och Södra Vi IF fick dela på poängen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!