Tränarnas dröm – motståndarnas mardröm: Toppmatch av Noah i VIF!

Upp och ner. Upp och ner. I 90 minuter. Ingen rast, ingen ro. Noah Zeylon Thoresson gav järnet mot IK Vista, precis som tvillingen Theo på andra kanten. "Haha, det är roligt att springa och det är jag nog ganska bra på", säger han efter 3–1-vinsten. I vårt betyg fick han högst av alla.

Noah Zeylon Thoresson till vänster var en av matchens allra bästa när VIF vann mot Vista.

Noah Zeylon Thoresson till vänster var en av matchens allra bästa när VIF vann mot Vista.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-08-24 19:17

Tränarnas drömspelare. 

Jag antar att det är så. Med bröderna Zeylon Thoresson från Södra Vi vet tränarna och medspelarna exakt vad de får. I match efter match. Hårt jobb, starkt engagemang och en vilja av stål att aldrig, aldrig ge upp. 

Som mot IK Vista. 

Visst var inte passningsspelet hundraprocentigt den här dagen, men moralen och inställningen var uppe och nosade vid hundra procent. 

Vad tycker du själv om din match?

– Vad ska jag säga...? Nämen, det gick väl bra. Det är skoj att spela när man är vältränad och vi tränar hårt i VIF. 

Inför matchen hade ni förlorat tre raka matcher. Hur viktigt var det att vända trenden?

– Jätteviktigt. Vi behövde vinna och vi kände nog alla en revanschlusta. Det var jobbigt när vi förlorade mot Nässjö senast. Då var vi bra tycker jag. 

Från läktarplats kändes det som att ni tappade i bolltempo och även i intensitet när Vista drog på sig en utvisning i början av andra halvlek. Hur upplevde du det på planen?

– Det stämmer nog. Det var lite konstigt att spela med en man mer. Det kändes som att vi tappade fart i passningsspelet, men det var ju aldrig någon större fara för segern. 

Nä, inte alls. VIF var klassen bättre än Vista som lag. Och som spelare var Vimmerbys vänsterback en av matchens allra bästa. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!