Så går tränarnas tankar inför seriefinalen

Derbyduell – och tränarduell. Sporten tog ett snack med Gullringens och Vimmerbys tränare inför fredagens seriefinal.

Patrik Gunnarsson är tränare för Vimmerby IF.

Patrik Gunnarsson är tränare för Vimmerby IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-16 07:00

Gullringens GoIF vs Vimmerby IF. Tabelltvåan mot tabellettan. Så mycket hetare blir det inte.

Här är Karlo Gorancis tankar inför seriefinalen på Gullemon.

– Självklart hade det varit ännu roligare och mer spännande om vi hade vunnit mot Tenhult förra helgen. Nu skiljer det sju poäng och vi har en minimal chans att vinna serien, men vem vet. En komfortabel seger för oss kanske skadar deras självförtroende. Å andra sidan har VIF bara tappat poäng i två matcher i år.

Hur tar ni er an matchen?

– Vi ser den som något roligt och inspirerande. Hur ofta får man spela såna här matcher, där ettan och tvåan möts? Det blir häftigt och bra för lokalfotbollen. Att vi ska spela i elljus gör inramningen ännu mer speciell.

Goranci aviserar bästa tänkbara trupp, där Jesper Wärnehall är tillbaka. Startelvan var inte helt klar i skrivande stund. Den kan ni ta del av på vår fotbollsblogg under fredagen.

undefined
Karlo Goranci, spelande tränare i Gullringens GoIF.

Patrik Gunnarsson, VIF, säger så här om möjligheten att kunna vinna serien på fredag:

– Jag har sagt till killarna att det är ett privilegium att få spela en sån här match. Det är något av ett drömscenario, att ha chans att få vinna serien hos en av de största konkurrenterna på bortaplan. Själva matchen i sig är en stor morot för oss. Båda lagen har gjort en riktigt bra säsong.

Hur är läget i truppen?

– Vi åker med liknande trupp som den mot Tranås. Ilhan Jejna är avstängd, men Knut (Gunnarsson) är tillbaka, säger "PG", och berättar att det kan bli ett något överraskande drag i startelvan, utan att avslöja i vilken position det rör sig om.

De troliga är förstås att det är på mittbackspositionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!