Tränarprofilen: "Det är väldigt konstigt"

Beskedet att det är fritt fram för den lokala seniorfotbollen från och med den 14 juni har tagits emot med blandade känslor. "Jag tycker att det är väldigt konstigt", säger Hultsfred-damernas tränare Peter Jaldefeldt.

Peter Jaldefeldt, tränare för Hultsfred FK:s damer, vill inte se att några matcher spelas i juni.

Peter Jaldefeldt, tränare för Hultsfred FK:s damer, vill inte se att några matcher spelas i juni.

Foto: Olof Carlson

Fotboll2020-06-02 20:30

För Hultsfred FK:s del är tanken att det bara blir en match i division 3 innan sommaruppehållet. Något tränaren Peter Jaldefeldt inte vill se.
– Vi ska ta en diskussion med motståndarna och se ifall vi kan flytta fram den matchen. Vad finns det egentligen för anledning att spela den matchen om man sedan ska gå på uppehåll i sex veckor efter det?

Han tycker att beslutet om att låta fotbollen komma igång är välkomnande men att förbundet borde ha skjutit upp alla matcher till efter uppehållet istället.
– Nu ska det bara vara nio matcher på hösten men den här tionde kunde ju också spelats då. Jag tycker att det är väldigt konstigt av förbundet att inte tänka på det, säger Peter Jaldefeldt och fortsätter:
– Sen är det även konstigt att man inte kan ta in publik. Här har vi en stor yta där man kan stå med lite avstånd till varandra. Jag menar, man kan vara hur många som helst i mataffären till exempel men inte runt fotbollsplanen. 

Något som han däremot är mer positiv och glad över är träningsviljan hos sina spelare.
– Vi har kört på bra och har många unga tjejer som vill träna, utvecklas och som vill framåt. Vi har även haft lite olika aktiviteter med laget nu när man inte haft något seriespel och motivationen kanske blivit lidande, säger tränaren.

HFK har även en cupmatch mot Tjust inplanerad i mitten på juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!