Tränarprofilen om nya tillvaron – här är han nu

Efter två säsonger vid rodret valde Robin Olsson att kliva av som huvudtränare för BK Boston. Sen försvann han från trakten och lokalfotbollen. Var är han nu – och vad gör han? Sporten tog ett snack med den förre tränarprofilen.

Robin Olsson var tidigare tränare för BK Boston. Nu bor han i Mariestad.

Robin Olsson var tidigare tränare för BK Boston. Nu bor han i Mariestad.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-04-07 12:00

– Jag bor i Mariestad och jobbar här. Jag ska faktiskt byta tjänst på måndag, till fältfritidsledare, säger Robin Olsson när vi når honom. 

Han var med när Vimmerbyklubben BK Boston tog steget från division 6 upp till "femman" och ledde laget under två säsonger. Klubben lyckades inte säkra något nytt kontrakt i division 5 i höstas och den här säsongen kommer man inte ens till spel. Robin Olsson tackade för sig redan i oktober förra året.

– Min sambo är från Mariestad så vi bestämde oss för att flytta hit innan vår äldsta dotter började skolan. Man måste våga testa lite och prova på något nytt, förklarar han. 

Tränarkarriären då? Ja, det är inte omöjligt att han står vid sidlinjen och coachar ett nytt lag inom en snar framtid.

– Jag har fått några förfrågningar från fotbollsklubbar här, men med tanke på att jag inte vet hur mitt nya schema på jobbet ser ut så är det lagt på is. Men jag har ett stående förslag och är sugen, säger Olsson.

Först och främst måste säsongen för lagen på lägre nivå komma igång. I Västergötland är det samma läge som i Småland när det kommer till lokalfotbollen. 

– Ja, det är nog exakt likadant. Här är det dock inte lika illa med coronan som det är i Vimmerby för tillfället.

Vad tycker du om att Boston inte kommer till spel 2021?

– Det är synd... Nu när man ser vart spelarna tar vägen så förstår man att det var hög kvalitet på truppen. Men det är tråkigt att det blev så.

Till sist... Saknar du Vimmerby?

– Nja, själva staden saknar man inte så mycket. Men givetvis har jag en relation till Vimmerby, även om jag inte har så jättemycket kontakt med folket där. Det har varit mycket här och man ska komma in i den nya staden. Eller stad och stad... Det är en by, haha. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!