Traore om tuffa tiden: "Har varit mycket känslor"

Bénie Traore missade Häckens debut i Champions League på grund av ett dödsfall i familjen. Men frågan är om skyttekungen ändå gjort sitt i Sverige? –Inget är påskrivet än, säger Häckenanfallaren om flyttryktena.

Bénie Traore. Arkivbild.

Bénie Traore. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2023-07-12 22:18

Bénie Traore har gjort stor succé i allsvenskan under våren och leder just nu skytteligan med sina tolv mål.

Den 20-årige ivorianen har dock haft en tuff tid på det personliga planet och kunde inte spela när Häcken mötte walesiska The New Saints i första kvalomgången av Champions League.

Efter matchen ställer han dock ändå upp på en kort intervju inne på arenan.

– Det har varit mycket känslor. Som ni vet dog min pappa nyligen. Han var väldigt viktig för mig. Men det är livet, man måste hantera det. Det är okej, säger Bénie Traore, som kom tillbaka från begravningen i Elfenbenskusten sent dagen före matchen.

Samtidigt har flyttryktena runt honom tagit ny fart.

Enligt Aftonbladet är han nu väldigt nära en övergång till Sheffield United.

– Sheffield? Premier League, det är bra, det är en bra klubb. Men jag kan inte bekräfta något, inget är påskrivet, inget är konkret, säger Traore själv.

Häcken har den närmaste tiden först en allsvensk match mot Brommapojkarna på lördag, sedan väntar returen mot The New Saints på tisdag.

Om Bénie Traore är tillbaka i truppen till dess – eller har hunnit skriva på för exempelvis Sheffield United – återstår att se.

– Jag kan inte se in i framtiden. Jag vet inte, säger han.

– Men jag är Häckenspelare, jag har inte skrivit på något än. Om jag fortfarande är det (vid nästa match) kommer jag att spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!