Tre enkla poäng för Vimmerby IF

Topplaget Vimmerby IF hade inga som helst problem med att besegra Borens IK i söndagseftermiddagens match i damtvåan. – Vi gör det vi ska och har kontroll på matchen i 90 minuter, summerar tränaren Daniel Ohlsson efter 5-0-vinsten.

Nathalie Johansson, Anna Karlsson och Emilia Nilsson bjöd på fem läckra mål när Vimmerby IF utklassade Borens IK med 5-0 på söndagseftermiddagen.

Nathalie Johansson, Anna Karlsson och Emilia Nilsson bjöd på fem läckra mål när Vimmerby IF utklassade Borens IK med 5-0 på söndagseftermiddagen.

Foto: Micael Rundberg

Fotboll2017-05-21 15:14
Spelmässigt var Vimmerby helt överlägset gästerna. Förutom en lobb utanför i inledningen av matchen var Boren aldrig ens nära Vimmerbys mål och hade förtvivlat svårt att etablera ett eget spel.
Tvärtom då för hemmalaget. Första 25 minuterna var visserligen lite knackiga och man hade svårt att komma in i offensivt straffområde, men efter Nathalie Johanssons förlösande 1-0 i den 32:a minuten var det inget snack.

– Inledningsvis spelar vi lite för svårt och naivt, men jag tycker att vi jobbar oss in i matchen. Det var en stor förbättring i andra halvlek, tycker Daniel Ohlsson.
Då fick vi också se fyra charmant vackra mål. Två signerade Anna Karlsson, ett till av Nathalie Johansson samt avslutande 5-0 av Emilia Nilsson.
– Vi gör det vi ska. Hänger dit fem mål framåt, släpper inte till något bakåt och har kontroll på matchen i 90 minuter, summerar VIF-tränaren.

Härnäst väntar nu en ren seriefinal, hemma mot obesegrade Smedby AIS nästa söndag.
– En jäkligt rolig match. Jag har lite information om dem, men vi ska lägga fokus på vårt spel och få det att fungera till hundra procent, säger Daniel Ohlsson.
Vad tycker du kan förbättras om man ser till dagens match?
– Vi kan bli bättre i värderingarna på offensiv planhalva. Emellanåt tycker jag att vi gör det lite för svårt och inte jobbar med ytorna över hela planen, säger Daniel Ohlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!