Tre gånger Traoré sänkte Hammarby: "Gåva från gud"

Bénie Traoré blev hattrickskytt i Häckens 3–1-seger mot Hammarby. Men han fick god hjälp av en grov målvaktsmiss. –Det var speciellt. Jag tycker lite synd om honom, säger 20-åringen.

Bénie Traoré blev tremålsskytt i Häckens seger mot Hammarby.

Fotboll2023-04-09 17:02

Det var nog inte många i Häckens fullsatta hemmaarena som förstod vad som hände.

Bénie Traoré hade dock full koll.

Det hade bara gått drygt fyra minuter när Hammarbymålvakten Oliver Dovin stoppade en bakåtpassning med högerfoten och tittade framåt för att leta efter passningsalternativ.

Men när han satte foten mot bollen igen var bollen inte där längre.

Den hade i stället rullat vidare bakom honom, där den framrusande Traoré tackade för påskpresenten och gjorde 1—0 i öppet mål.

Själv ser han det som en liten revansch för ett bortdömt mål (offside) i premiären.

– Jag tror att det är en gåva från gud. Domaren tog ett mål från mig mot Elfsborg, då fick jag det här i stället, säger Bénie Traoré.

"Rätt ställe"

Ivorianen var dock långt från färdig än. Tio minuter senare gjorde Häckenanfallaren 2—0, sedan Hammarbyförsvaret tappat markeringen i samband med en crossboll.

Hammarby hämtade sig visserligen, sakta men säkert, efter de båda tidiga baklängesmålen. Men Stockholmslaget kunde inte matcha Häckens – och Bénie Traorés – effektivitet.

Efter en mycket bra ”Bajen”-avslutning av halvleken fick ändå Häcken sista ordet när han fullbordade sitt hattrick på tilläggstid.

Ett tröstmål

Det kunde dessutom ha blivit ett fjärde direkt efter paus, när han kontrade till sig ett friläge men sköt strax utanför.

– Den skulle jag ha satt. Men jag gjorde inte allt jag skulle där. Jag fick en liten knuff och så sköt jag iväg bollen, jag borde ha varit mer fokuserad där, säger han.

Men tre mål är ju inte så illa heller.

I fjol blev Alexander Jeremejeff tremålsskytt i premiären och senare skytteligavinnare för Häcken.

Är Bénie Traoré "årets Jeremejeff" för Göteborgsklubben?

– Nej. Jag är det här årets Bénie. Vi får väl se efter säsongen, säger han.

Hammarby fick ett tröstmål en bit in i den andra halvleken, när det var Häckens tur att bjuda på ett mål.

Hammarbymittfältaren Tesfaldet Tekie slog ett inlägg från vänsterkanten som gick förbi både lagkamraterna och Häckenförsvaret innan bollen studsade över även Häckenmålvakten Peter Abrahamsson och in i mål.

Närmare än så kom dock Hammarby inte. I stället höll regerande mästarlaget Häcken sin förlustfria svit – nu 17 raka matcher i allsvenskan – vid liv.