Tre mål av Jimmi i stark VIF-seger

Bänkad senast. I lördags fick Jimmi Gustavsson chansen från start. Han tog den. Anfallaren gjorde tre mål när VIF besegrade Spårvägen med 4-1 (2-1). - Det blev en perfekt matchbild för oss, säger tremålsskytten.

Äntligen målskytt. Efter en tung säsongsstart visade Jimmi Gustavsson klassen borta mot Spårvägen. Gustavsson gjorde tre mål i den betydelsefulla 4-1-segern. Foto: Fredrik Lindeborg

Fotboll2013-05-13 06:56

I lördags tog VIF en lika överraskande som imponerande skalp mot Spårvägen. 4-1 på bortaplan var frukten av klassiskt VIF-spel.
Spårvägen var inte alls beredda på VIF:s snabba omställningar.
- Jag var inte så imponerad av dem. De hade ett storväxt lag och vi kunde ställa om hela tiden. Det passade oss bra, säger Jimmi Gustavsson.

Ledning i paus
Matchen började dock illa för VIF, som hamnade i underläge redan efter tio minuter.
Men kort därefter klev Jimmi Gustavsson in i handlingarna. 1-1-målet kom efter arton minuter via en patenterad VIF-omställning,
- Det blev en upprullning och jag blev fri och sköt bredvid målvakten.
Drygt tjugo minuter senare var det dags igen. Gustavsson kom i ett två-mot-en-läge med anfallspartnern Rickard Thuresson och tryckte in returen på "Thures" avslut.
Därmed gick VIF till pausvila i ledning.
- Då kändes det som att det var vår match och när vi ledde fick vi ännu fler omställningar.

Vackert 3-1-mål
I andra halvlek lyckades Vimmerby behålla den gynnsamma matchbilden. Ett stabilt försvarsspel lade grunden för de blixtsnabba omställningarna.
Med bättre skärpa i sistapassningarna hade VIF kunnat göra ännu fler mål. Nu blev det fyra.
I 73:e minuten fullbordade Gustavsson sitt hattrick. Målet var vackert. Magnus Eriksson slog ett perfekt inlägg och Jimmi språngnickade in 3-1.
- Då kändes det väldigt stabilt och 4-1 kom ju även kort därefter.