Tre poäng på väg in på kontot – då kom raset

Ledning med 2-1 på hemmaplan med tio minuter kvar. Där och då talade allt för hemmaseger på Knektavallen. När domaren satte pipan i munnen hade gästande Glömminge vänt till 3-2 och såg till att sno med sig alla tre poängen hem till Öland. - Det känns riktigt bittert, säger en besviken Krister Borgh, tränare i Hultsfred, efter matchen.

John Svenssons Hultsfred hade Glömminge i ett bra grepp men tappade och föll med 2–3. Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2017-05-17 05:02

Ett oavgjort resultat hade nog gjort matchbilden mer rättvisa. Hultsfred fick en pangstart när Alexander Gustafsson satte 1-0 redan efter fem minuter och hemmalaget kontrollerade matchen.

Sedan gick man ner sig ett par snäpp mot slutet av halvleken och Glömminge kvitterade innan paus.

Pierre Fransson såg sedan till att sätta HFK i förarsätet med sitt mål efter 65 minuter. Sen kom alltså kallduschen. Inte nog med att 2-2 kom efter 80 - bara fem minuter från slutet kom också segermålet.

- Dom gör det bra när dom flyttar fram mycket folk mot slutet. De är tunga och starka i luften, samtidigt finns mer att önska i vår prestation, menar Borgh.

- Vi får inte fast bollen och orkar inte riktigt lyfta upp laget, det straffade sig idag, fortsätter han.

Segern skickar Glömminge, åtminstone tillfälligt, upp på andra plats i tabellen. Det tippade topplaget som förra året huserade i division tre fick en mindre bra start på seriespelet men har ryckt upp sig avsevärt. Trepoängaren på Knektavallen var lagets andra raka.

För Hultsfred var det viktiga poäng man tappade. Laget har skrapat ihop sju poäng på sex matcher.
- Vi brukar kunna hålla ihop det i 90 minuter, men idag lyckades vi inte. Det är bara att kämpa vidare, avslutar Borgh, som riktar ett extra plus till Ludvig Strömbom.