Tre polisanmälningar efter söndagens tumult på Karstorp

Tre polisanmälningar är upprättade efter söndagens bråk i samband med en fotbollsmatch på Karstorpsområdet i Västervik.

Bråket uppstod efter en ungdomsmatch på Karstorpsområdet i Västervik, strax före 17-tiden på söndagseftermiddagen.

Bråket uppstod efter en ungdomsmatch på Karstorpsområdet i Västervik, strax före 17-tiden på söndagseftermiddagen.

Foto: Filip Gustafsson

Fotboll2022-08-22 14:35

Det var vid 17-tiden på söndagen som polis tillkallades. Patrullen fick ta upp minst tre anmälningar om misshandel. En spelare i tonåren ska ha misshandlats av en ett år äldre spelare. 

– När matchen är slut så ska en kille tydligen ha gått fram till en annan kille och sparkat honom på benet, och slagit honom i ansiktet, säger Ulf Gollungberg vid Västervikspolisen.

Ett ögonvittne, en anhörig till en av spelarna i det ena laget, berättar att en spelare från i det ena laget, enligt honom, oprovocerat ska ha gett sig på en spelare i det andra laget. Denne försvarade sig genom att ge en knuff.

Därefter ska ett större tumult utbrutit där flera personer rusade in på planen. Vissa för att bråka – andra för att gå emellan.

En 60-årig man som hörde till annat lag som spelade i närheten försökte gå emellan, men knuffades omkull och fick skjutsas med ambulans till sjukhus. På sjukhuset uppger man att skadorna var lindriga, och att mannen kunde lämna sjukhuset senare under kvällen.

Enligt Ulf Gollungberg handlade det om ryggsmärtor. Det är oklart vem som utdelade knuffen, säger han, men gärningen rubriceras som misshandel.

Ytterligare en tonårig spelare har anmält att han sparkades i ryggen av en okänd person. 

Tidigare i somras väcktes åtal gällande en annan våldsam incident i ungdomsfotbollen i Västervik, då en spelare knockades med flera slag under nattfotbollen på Bökensved.

Polis kallades till Karstorpsgärdet efter att bråk uppstått efter en fobollsmatch.
Polis kallades till Karstorpsgärdet efter att bråk uppstått efter en fobollsmatch.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!