Tre spelare lämnar landslaget: "Vidtalat innan"

Sverige besegrade Nya Zeeland med 4–1 på Friends arena. Nu lämnar tre spelare landslaget – trots att Blågult möter Österrike i EM-kvalet på tisdag. –Marcus Rhodén, Edvin Kurtulus och Hugo Larsson. Det var vidtalat innan. De lämnar nu, säger förbundskapten Janne Andersson.

Sveriges Hugo Larsson lämnar landslaget.

Sveriges Hugo Larsson lämnar landslaget.

Foto: Christine Olsson/TT

Fotboll2023-06-16 21:31

Janne Andersson tog ut 29 spelare till landslaget inför matcherna mot Nya Zeeland och Österrike. Nu står det klart att Hugo Larsson, Marcus Rhodén, Edvin Kurtulus inte åker med till EM-kvalmatchen i österrikiska Wien på tisdag.

– Det är tre veckor semester nu för min del. Det ska bli riktigt skönt, säger Larsson.

Larsson säger att han fick veta om att han skulle lämna landslaget redan innan samlingen drog i gång.

– Det är första gången jag är här. Det var kul att få vara här de dagarna jag fick. Att få ett trettio minuter långt inhopp i dag var jag kanske inte riktigt beredd på, så det var kul, säger den 18-årige mittfältaren.

Larsson tycker även att han har fått chansen att visa upp sig under sin tid i landslaget.

– Det känner jag väl ändå. Vi har väl haft tre-fyra träningar. Jag tycker att det har gått väldigt bra på träningarna och nu fick jag ett trettio minuter långt inhopp, säger Larsson.

Mittfältaren Marcus Rhodén lämnar också landslaget. Han fick beskedet efter fredagens segermatch mot Nya Zeeland.

– Jag är glad att jag fick vara med här. Jag tycker att jag har gjort en bra prestation. Jag är också glad över att vi vann, men det hade så klart varit roligt att åka med, säger han.

Sverige möter Österrike i EM-kvalet på tisdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!