Tredje raka derbysegern på Ulfveskog för Djursdala

Södra Vi kunde inte stå emot Djursdala i derbyt på hemmaplan. DSK avgjorde med tre mål sista halvtimmen och vann med 4–1. "Det är en jämn derbykamp, men vi spelar lite smartare på slutet och vinner rättvist", sa DSK-tränaren David Henriksson.

Simon Henriksson, Ahmed Ibrahim och Anton Palmer gjorde mål för Djursdala i derbyt.

Fotboll2024-05-03 21:30

DSK var bättre i början och fick även dit 1–0 tidigt genom Ahmed Ibrahim. Efter målet tog SVIF över och 1–1 var ett faktum efter 20 minuter. Hannes Stefansson fick till en klockren träff på halvvolley och kunde ta emot hemmapublikens jubel.

I andra halvlek var det mest ställningskrig till en början. Det blev till slut DSK som bröt dödläget. Simon Henriksson gjorde sin vana trogen mål i derbyt och fixade 2–1 i 66:e minuten.

Anton Palmér gjorde debut för DSK och hoppade in i andra halvlek. Han snappade upp en dålig hemåtpassning i 77:e minuten och gjorde 3–1. Sista spiken i kistan slog Simon Henriksson in med 4–1 i 82:a minuten. Ett fint anfall där Jonatan Arvidsson och Ludvig Lundkvist stod för förarbetet.

Djursdala vann rättvist till slut. En hel del tack vare Christian Simonsson som hoppade in i andra halvlek och styrde och ställde på mitten.

– Det är många spelare som höjer sig i andra och gör det bra. Det är kanske inte så fin fotboll, men vi spelar smart och får in målen som krävs, sa David Henriksson.

Södra Vi har det tyngre och åkte nu på sin fjärde raka förlust.

– Hela laget står upp och gör det väldigt bra i 70-75 minuter. Efter att de fick in 3–1 så rinner matchen ifrån oss. Jag är nöjd med insatsen till stora delar men det är tungt med ännu en förlust, sa Södra Vis tränare Peter Magnusson.