Tredje raka för Varberg: "Jäkla fin laganda"

Varberg fortsätter att gå som tåget. Laget har inte förlorat sedan i mitten av juli och i derbyt hemma mot Halmstad kom tredje raka segern, 1–0. –Man grisar sig till en seger, det är okej ändå, säger målskytten Joakim Lindner i Discovery.

Varberg jublar efter Joakim Lindners mål.

Fotboll2021-08-28 16:58

Sedan 1–2-förlusten borta mot AIK den 10 juli har det inte gått att rå på Varberg.

Men för att fortsätta bygga vidare på den fina raden krävdes det att man stod emot ännu ett svårbesegrat lag i form av Halmstad. Hallänningarna hade inför matchen endast en förlust på de elva senaste matcherna.

"Jäkla fin laganda"

Första halvlek vittnade också om att det kunde bli en jämn och målsnål historia. Men efter paus skulle det lossna för hemmalaget. Joakim Lindner var på rätt plats när Halmstads målvakt Malte Pahlsson missade att boxa bort en frispark. Lindner fick bollen rakt i gapet och kunde enkelt sätta matchens enda mål.

1–0 gör att Varberg nu har tre raka segrar – och sju allsvenska matcher i rad utan förlust.

– Vi har inte de absolut bästa spelarna men vi har en jäkla fin laganda och många som jobbar för varandra här. Det tyder på att det räcker långt ibland, säger Lindner.

Tung Mjällby-seger

Det har varit en tung säsong för Mjällby. Men kanske är det på väg att vända nu.

I måndags spelade man 0–0 borta mot topplaget Djurgården och borta mot Degerfors under lördagseftermiddagen knep man tre blytunga poäng.

Mjällby var heta från start på Stora Valla och skapade flera lägen men lyckades inte fullt ut.

Åtminstone fram till 33:e minuten. En hörna slogs in i straffområdet varpå Kadir Hodzic drog till ett volleyskott som styrdes på en Degerforsspelare och in i mål.

2–0 kom i 71:a minuten genom inlånade MFF-talangen Amin Sarr. 20-åringen, som nyligen togs ut i svenska U21-landslaget, stack i djupled och tog sig in i straffområdet, fintade vänster och sköt distinkt in bollen i bortre hörnet.

2–0-segern gör att Mjällby lämnar nästjumboplatsen och upp på kvalplats på Örebros bekostnad.