Tredje raka för VFF

Jumbon Fågelfors på bortaplan. En enkel resa för att nå tre poäng och tredje raka segern? Riktigt så enkelt är och blev det inte, enligt VFF-tränaren Magnus Fält. Men laget kunde kvittera ut en seger efter 2-0.

Foto:

Fotboll2017-08-25 18:30

– Det blev lite "Stjärnansyndromet": att vi faller in i ett lågt tempo och det är farligt när man möter lag i de undre regionerna, menar Magnus Fält.

Laget var visserligen bättre redan från första avspark och sin vana trogen satte man ett ganska hårt tryck direkt. Men utdelningen lät dröja på sig. Med den första halvlekens absolut sista spark fick Johan Lundin in bollen efter en tilltrasslad hörn-situation.

– Det gav oss energi och något att bygga på till andra halvlek, för efter vår pigga inledning gick vi ner oss säger Fält.

Och laget höjde sig följdaktligen efter vilan. Tempot vreds upp, lägen skapades, och arbetsron kom när Faiz Benatallah skickade in ett fint inlägg som nickades in av Kliton Bakiu - som därmed gör mål för andra matchen i rad. Med tjugo minuter kvar på klockan tog VFF:s fartfyllda spel ut sin rätt på trötta Fågelforsspelare.

– De var riktigt slutkörda efteråt. Det var ingen jättematch från vår sida men ändå godkänt tack vare uppryckningen efter paus, säger Fält.

Som fick se sina ledande spelare ta täten denna fredagkväll.

– Fredrik Lindhe, Johan Lundin och Jimmy Svensson var bäst idag, avslutar Fält.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!