Tredje raka förlusten för Vimmerby IF

Vårens segermaskin är i rubbning. I lördags kom Vimmerby IF:s tredje raka förlust efter 1-2 (0-1) borta mot Östria/Lambohov - och nu tätnar tabelltoppen. - Vi kan inte skylla på något, säger VIF-tränaren Tommy Svensson-Pöder.

Fotboll2009-08-17 06:53

Det vill sig inte för Vimmerby IF för tillfället. Sedan säsongens första förlust för bara en vecka sedan har man åkt på ytterligare två smällar. Ett mycket defensivt inriktat Östria/Lambohov, som VIF körde över med 6-0 i våras, tog revansch i och med 2-1.
- De spelar ingen fotboll, men vi kan inte gnälla på det. Det är trångt just nu och då måste vi vara mer kreativa och höja bolltempot. Men det grinar lite emot oss just nu.

Mål på enda chansen
VIF inledde betydligt bättre, och framförallt hungrigare, jämfört med derbyt i veckan. Man tog nästan omedelbart kommandot, men fick inte riktigt till det på den sista tredjedelen, dels för att hemmadefensiven var både robust och välprioriterad och dels för att VIF helt enkelt inte fick till det.
Offensivt var Östria/Lambohov totalt ofarligt - men lyckades ändå gå till halvtidsvila med 1-0. I 45:e minuten fick Faris Radetinac på en kanonträff och Lasse Gustavsson kunde inte göra mer än att tippa in bollen i sitt ena kryss. Ett mycket tungt mål för VIF.
- Första är spelmässigt jämn, vi för spelet och har kontroll men så får de det här målet. De har ett skott på mål, säger Svensson-Pöder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!