Trio tar över som tränare i Mörlunda: "Rolig utmaning"

Från en Joakim till en annan. Svensson ut, Blomberg in. Mörlunda GIF har nu spikat sin ledarkonstellation inför kommande säsong. "Det ska bli en rolig utmaning", säger nye huvudtränaren Joakim Blomberg, som ackompanjeras av William Steinholtz och Ludwig Bjerkert.

William Steinholtz, Joakim Blomberg och Ludwig Bjerkert bildar Mörlunda GIF:s nya tränarkonstellation.

William Steinholtz, Joakim Blomberg och Ludwig Bjerkert bildar Mörlunda GIF:s nya tränarkonstellation.

Foto: Privat

Fotboll2022-10-27 18:30

Mörlunda GIF gjorde comeback 2022 med ett herrlag i seriespel. Laget slutade näst sist i division 6 – men återvänder med ett seniorlag även nästa år.

Då gör man ett tränarskifte. Joakim Svensson tackade för sig efter den nyligen avslutade säsongen. In kommer istället en trio, med Joakim Blomberg i spetsen. Han blir huvudtränare och får William Steinholtz och Ludwig Bjerkert vid sidan om.

– Jag var med och spelade i Mörlunda förra säsongen men var väldigt skadebenägen. Sen kände jag att när frågan om att bli tränare kom så ville jag gärna hjälpa föreningen. Det är ändå min moderklubb som jag brinner för. Så det var inte något svårt val, berättar Joakim Blomberg, som alltså blir huvudtränare.

Bjerkert och Steinholtz blir assisterande tränare, där den sistnämnde dessutom ska spela.

– William blir ett nyförvärv både på och utanför planen. "Ludde" kommer att stå med vid sidan. Han har en knäskada och är inte aktuell som spelare nästa säsong, säger Blomberg.

Hur ser ni på förra säsongen, där ni gjorde comeback?

– Det var jätteroligt. Det är klart att charmen försvinner lite när man förlorar match efter match, även om vi var där för att ha roligt. Men tanken är att varva upp det lite nu och bli lite mer seriösa när det kommer till träningarna. Vi vill ta ett steg till i utvecklingen och åtminstone vara ett mittenlag i division sex.

Blomberg har tidigare varit assisterande tränare i fotbollssammanhang, men även huvudtränare för IBK Svalas damlag i innebandy. Huvudtränare i fotboll blir däremot en ny roll för honom.

– Jag har spelat fotboll i cirka 30 år och känner att det är det jag kan bäst. Det ska bli en rolig utmaning och vi får se vart det tar vägen. Vi får se det här som en liten nystart igen, där vi försöker lära oss grunderna och börja med det som är mest "basic".

Som tidigare nämnt är William Steinholtz ett nyförvärv som redan är klart. Efter helgen kan det dyka upp ytterligare ett.

– Det är en kompis till William som varit i Oskarshamns AIK:s ungdomsorganisation och som bland annat spelat i IF Stjärnan tidigare. Sen har vi fler krokar ute och jobbar på tre, fyra namn till, menar den nye huvudtränaren.

Hur ser det ut med spelarna som var med och spelade förra säsongen?

– Ingen har aviserat att de ska sluta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!