Trio tillbaka i Vimmerbys tredje träningsmatch

Vimmerby IF har en stenhård träningsvecka bakom sig och i eftermiddag är det dags för säsongens tredje träningsmatch. – Förhoppningsvis kan Högsby kliva lite högre på oss än vad Nybro gjorde senast. Jag vill att det ska ställas lite frågor till vår backlinje, säger VIF-tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Markus Ahl är en av tre spelare som är tillbaka när Vimmerby IF spelar träningsmatch mot Högsby.

Markus Ahl är en av tre spelare som är tillbaka när Vimmerby IF spelar träningsmatch mot Högsby.

Foto:

Fotboll2017-03-04 06:45

Klar förlust mot division 1-laget Husqvarna. Klar seger mot kommande division 2-kollegan Nybro. I dag spelar Vimmerby IF säsongens tredje träningsmatch då laget tar emot hårdsatsande division 3-laget Högsby IF.
Högsby slutade tvåa i division 3 nordöstra i fjol och har en mycket intressant trupp inför den här säsongen.

– Så här års är inte resultaten det primära. Det viktigaste är att jag får se att killarna förstår tanken med vårt spel – att de är med. Det såg väldigt bra ut senast mot Nybro, tycker Johan Carlsson.

– Vi har varit väldigt tydliga med en enkel uppbyggnad av spelet, men ofta kan det enkla vara det bästa. Vi kommer ta väldigt många poäng tack vare vår inställning och attityd i år. Därför är det ett måste att vi har med oss det redan från början och är mentalt förberedda på att få springa väldigt mycket.

Till dagens match kommer VIF-tränaren inte plocka med några U1-killar, då det krockar med andra matcher under helgen. Däremot är målvakten Nic Rydholm samt Markus Ahl och Sebasthian Svensson tillbaka i laget.
– På frånvarolistan finns dock André Nuñes, som har haft känningar på baksidan av ena låren. Det är en ren försiktighetsåtgärd och André själv var inte helt nöjd med att jag låter honom vila från matchen, skrattar ”JC”.

Glädjande nyheter är att både Karl-Viktor Söderquist och Jaafar Mohammed är på väg tillbaka efter sina segdragna skador.

Även nyförvärvet från Fågelfors, Abdulrhman Kharma, är nu i träning efter problem med ena låret.
– Jag räknar med att både Karl-Viktor och Jaafar kör 100 procent från och med måndag, berättar VIF-tränaren.

Följande lag mönstras: Nic Rydholm – Ted Åström Åberg, Sebasthian Svensson, Allan Zizinga, Jonathan Fält-Öhr – Markus Ahl, Oskar Eriksson, Oskar Stejdahl, Gustavo Borges – Rickard Thuresson, Ludvig Lundqvist.

Bänk: Adam Kisitu, Niklas Gunnarsson och Marcus Oskarsson Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!