Trion fixade tre nya poäng – nu är de "halvtidsmästare"

Vimmerby IF fortsätter att vinna. På söndagen kom man inte riktigt upp i normal nivå – men tog ändå en stark seger hemma mot Lindö. "Att vi vinner trots att vi inte spelar på topp är ett styrkebesked", säger tränaren Pierre Brorsson efter 3–1.

Vimmerby IF jublar. Tre nya poäng inkasserades mot Lindö.

Vimmerby IF jublar. Tre nya poäng inkasserades mot Lindö.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-25 19:22

VIF:s damer vet knappt hur det är att förlora i division 2. Efter elva spelade matcher har man nu åtta segrar, två oavgjorda och en förlust. Det innebär också att man leder serien när halva är spelad.

Söndagens match mot Lindö, seriefyra inför matchen, blev dock en tuff nöt att knäcka. 

– Lindö är duktiga, samtidigt som vi inte riktigt kommer upp i normal standard. Vi var lite segstartade, slog bort mycket passningar och fick därför springa mycket, säger VIF-tränaren Pierre Brorsson, som ändå fick se Stina Kägu Bragsjö sätta 1–0 i mitten på första halvlek.

När Frida Pöder gjorde 2–0 i upptakten av andra så kändes det som att de tre poängen skulle stanna i Vimmerby. I den 87:e minuten blev det däremot rejäl nerv, när Lindö reducerade.

– Där blir det faktiskt lite panik. Lindö skapar några bra chanser där. Samtidigt hade vi kunnat sätta trean tidigare och punkterat matchen, menar Brorsson.

VIF skulle ändå lösa det. Nathalie Johansson satte 3–1 i slutminuterna och avgjorde definitivt matchen.

– Jag är jättenöjd med sättet som tjejerna jobbar och sliter. Alla gör verkligen det man kan förvänta sig, även om spelet inte riktigt sitter. Att vi orkar hela vägen känns skönt, säger Brorsson, som berömde målvakten Pernilla Marelius, Saga Stejdahl och forwardsduon Nathalie Johansson och Frida Pöder lite extra.

På fredag vänder serien. Då möts Lindö och VIF igen, då på Fastighetsteknik Arena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!