"Trodde man kanske inte för några år sedan"

Det skiljer numera bara en division mellan Åtvidabergs FF och Västerviks FF. På onsdagskvällen möts lagen i en träningsmatch på Kopparvallen.

Sonny Karlsson går in från start i det VFF-lag som spelar borta mot ÅFF på onsdagskvällen.

Sonny Karlsson går in från start i det VFF-lag som spelar borta mot ÅFF på onsdagskvällen.

Foto: Jonathan Åhman

Fotboll2020-03-04 06:00

– Förra året mötte vi deras U19 i en träningsmatch. Då gick det jäkligt fort men vi gjorde en kanonmatch och vann med 3–0. Många av dom spelar i deras a-lag nu, så det kommer bli stor skillnad i tempo mot våra tidigare matcher, säger Stefan Gustavsson, tränare i VFF.

Mot Nässjö i lördags gick VFF ut med ambitionen att pressa motståndarna tidigt för att vinna tillbaka bollen. Mot ÅFF tänker man lite annorlunda.

– Det måste vi. Man får tänka mer på att ligga rätt i positionerna. Vi orkar inte pressa i 90 minuter.

Från matchen mot just Nässjö finns det, enligt Gustavsson, en hel del att ta med sig.

– Vi spelade jämnt med ett lag som spelade i tvåan förra året och vi fick se att vi är i fas, vi orkar och skapar chanser. Det ser ganska bra ut.

VFF luftade också en hel del yngre förmågor i den matchen. En medveten strategi.

– De yngre spelarna har blivit bättre och blommat ut nu. De visar på träning att dom är med och fightas om platserna och vi måste tänka så också, det kommer en dag när de etablerade spelarna lägger av, säger Gustavsson.

Han och övriga ledare har samma trupp som den gångna helgen tillgänglig. Det betyder att Daniel Engel och Kliton Bakiu alltjämt fattas.

Kul att möta ÅFF?

– Verkligen roligt. Det trodde man kanske inte för några år sedan men nu skiljer det ju faktiskt bara en divison. Det är "mitt" gamla lag med så det blir extra kul, avslutar Gustavsson.

Sporten livesänder matchen här på sajten. Matchen börjar klockan 19.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!