”Tror att det var tåget som gick”

Gullringen skapade en hel drös med vassa målchanser, men lyckades inte sätta någon av dem. Gransholm var smärtsamt effektiva och satte fyra av sina sex lägen. – Det är väl därför de är ett topplag och vi inte är det, säger tränaren Mattias Sandh.

Foto:

Fotboll2016-08-26 20:16

Seger mot Gransholm var Gullringens sista chans att hänga på i racet om en kvalplats till division tre. Och hur konstigt det än låter när laget förlorade med 4-0, så var det inte jättelångt borta.

Redan efter fyra minuters spel borde/kunde hemmalaget haft ledningen med 2-0, sedan Gransholms duktige målvakt räddat varsitt friläge från Niklas Gunnarsson och Abrahim Jabateh. Och så skulle det fortsätta.

Fem frilägen

Gullringens ineffektivitet var slående. Laget brände sammanlagt fem frilägen (vissa dock ur halvdan vinkel).

Närmast att näta var Alexander Swartz i den andra halvleken, men han fick se sitt avslut pricka ribban.

– Vi hade nog behövt två mål där i början för att ro hem det här. När de sedan gjorde 1-0 och 2-0 kändes det som att de gjorde lite som de ville, även om jag tycker att 3-0 efter den första halvleken är ett väldigt märkligt resultat, säger Mattias Sandh

– Effektiviteten är den stora skillnaden, men det är väl därför de är ett topplag, säger GGoIF-tränaren.

Tåget gick

Den andra halvleken, som blev fullständigt sönderblåst, spelades sedan mest av.

Mattias Sandh tror att chansen till kvalspel försvann i och med gårdagens förlust.

– Ja, det var nog tåget som gick, men vi ska fortsätta att köra på under resten av serien. Det är många roliga matcher kvar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!